Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi |
ஏகுத்தரிகனயோ ஸத்தகவாரவண்ணனா
Ekuttarikanayo sattakavāravaṇṇanā
327. ஸத்தகேஸு ச²ஸு ஸாமீசீஸு பக்கி²பித்வாதி ஸம்ப³ந்தோ⁴. தத்தே²வாதி ஸமத²க்க²ந்த⁴கே ஏவ.
327. Sattakesu chasu sāmīcīsu pakkhipitvāti sambandho. Tatthevāti samathakkhandhake eva.
சம்பெய்யகேதி சம்பெய்யக்க²ந்த⁴கே. ‘‘அஸத்³த⁴ம்மா’’தி பத³ஸ்ஸ பே⁴த³னிஸ்ஸிததுல்யனிஸ்ஸிதஸமாஸங் த³ஸ்ஸெந்தோ ஆஹ ‘‘அஸதங் த⁴ம்மா’’திஆதி³. தத்த² ‘‘அஸதங் த⁴ம்மா’’தி இமினா பே⁴த³னிஸ்ஸிதஸமாஸங் த³ஸ்ஸேதி, ‘‘அஸந்தோ வா த⁴ம்மா’’தி இமினா துல்யனிஸ்ஸிதஸமாஸங் த³ஸ்ஸேதி. ஸப்³ப³த்தா²தி ஸப்³பே³ஸு ஸத்தகேஸு. ஸேஸங் ஸுவிஞ்ஞெய்யமேவ.
Campeyyaketi campeyyakkhandhake. ‘‘Asaddhammā’’ti padassa bhedanissitatulyanissitasamāsaṃ dassento āha ‘‘asataṃ dhammā’’tiādi. Tattha ‘‘asataṃ dhammā’’ti iminā bhedanissitasamāsaṃ dasseti, ‘‘asanto vā dhammā’’ti iminā tulyanissitasamāsaṃ dasseti. Sabbatthāti sabbesu sattakesu. Sesaṃ suviññeyyameva.
இதி ஸத்தகவாரவண்ணனாய யோஜனா ஸமத்தா.
Iti sattakavāravaṇṇanāya yojanā samattā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 7. ஸத்தகவாரோ • 7. Sattakavāro
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / ஸத்தகவாரவண்ணனா • Sattakavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ஸத்தகவாரவண்ணனா • Sattakavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / ஸத்தகவாரவண்ணனா • Sattakavāravaṇṇanā