Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    6. ஏளகலோமஸமுட்டா²னங்

    6. Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ

    263.

    263.

    ஏளகலோமா த்³வே ஸெய்யா, ஆஹச்ச பிண்ட³போ⁴ஜனங்;

    Eḷakalomā dve seyyā, āhacca piṇḍabhojanaṃ;

    க³ணவிகாலஸன்னிதி⁴, த³ந்தபோனேன சேலகா.

    Gaṇavikālasannidhi, dantaponena celakā.

    உய்யுத்தங் ஸேனங் 1 உய்யோதி⁴, ஸுரா ஓரேன ந்ஹாயனா;

    Uyyuttaṃ senaṃ 2 uyyodhi, surā orena nhāyanā;

    து³ப்³ப³ண்ணே த்³வே தே³ஸனிகா, லஸுணுபதிட்டே² நச்சனா.

    Dubbaṇṇe dve desanikā, lasuṇupatiṭṭhe naccanā.

    ந்ஹானமத்த²ரணங் ஸெய்யா, அந்தோரட்டே² ததா² ப³ஹி;

    Nhānamattharaṇaṃ seyyā, antoraṭṭhe tathā bahi;

    அந்தோவஸ்ஸங் சித்தாகா³ரங், ஆஸந்தி³ ஸுத்தகந்தனா.

    Antovassaṃ cittāgāraṃ, āsandi suttakantanā.

    வெய்யாவச்சங் ஸஹத்தா² ச, அபி⁴க்கு²காவாஸேன ச;

    Veyyāvaccaṃ sahatthā ca, abhikkhukāvāsena ca;

    ச²த்தங் யானஞ்ச ஸங்கா⁴ணிங், அலங்காரங் க³ந்த⁴வாஸிதங்.

    Chattaṃ yānañca saṅghāṇiṃ, alaṅkāraṃ gandhavāsitaṃ.

    பி⁴க்கு²னீ ஸிக்க²மானா ச, ஸாமணேரீ கி³ஹினியா;

    Bhikkhunī sikkhamānā ca, sāmaṇerī gihiniyā;

    அஸங்கச்சிகா ஆபத்தி, சத்தாரீஸா சதுத்தரி.

    Asaṃkaccikā āpatti, cattārīsā catuttari.

    காயேன ந வாசாசித்தேன, காயசித்தேன ந வாசதோ;

    Kāyena na vācācittena, kāyacittena na vācato;

    த்³விஸமுட்டா²னிகா ஸப்³பே³, ஸமா ஏளகலோமிகாதி.

    Dvisamuṭṭhānikā sabbe, samā eḷakalomikāti.

    ஏளகலோமஸமுட்டா²னங் நிட்டி²தங்.

    Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. உய்யுத்தங் வஸே (ஸ்யா॰)
    2. uyyuttaṃ vase (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / ஏளகலோமஸமுட்டா²னவண்ணனா • Eḷakalomasamuṭṭhānavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / ஏளகலோமஸமுட்டா²னவண்ணனா • Eḷakalomasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact