Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    10. ஏணிஜங்க⁴ஸுத்தங்

    10. Eṇijaṅghasuttaṃ

    30.

    30.

    ‘‘ஏணிஜங்க⁴ங் கிஸங் வீரங், அப்பாஹாரங் அலோலுபங்;

    ‘‘Eṇijaṅghaṃ kisaṃ vīraṃ, appāhāraṃ alolupaṃ;

    ஸீஹங் வேகசரங் நாக³ங், காமேஸு அனபெக்கி²னங்;

    Sīhaṃ vekacaraṃ nāgaṃ, kāmesu anapekkhinaṃ;

    உபஸங்கம்ம புச்சா²ம, கத²ங் து³க்கா² பமுச்சதீ’’தி.

    Upasaṅkamma pucchāma, kathaṃ dukkhā pamuccatī’’ti.

    ‘‘பஞ்ச காமகு³ணா லோகே, மனோச²ட்டா² பவேதி³தா;

    ‘‘Pañca kāmaguṇā loke, manochaṭṭhā paveditā;

    எத்த² ச²ந்த³ங் விராஜெத்வா, ஏவங் து³க்கா² பமுச்சதீ’’தி.

    Ettha chandaṃ virājetvā, evaṃ dukkhā pamuccatī’’ti.

    ஸத்திவக்³கோ³ ததியோ.

    Sattivaggo tatiyo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஸத்தியா பு²ஸதி சேவ, ஜடா மனோனிவாரணா;

    Sattiyā phusati ceva, jaṭā manonivāraṇā;

    அரஹந்தேன பஜ்ஜோதோ, ஸரா மஹத்³த⁴னேன ச;

    Arahantena pajjoto, sarā mahaddhanena ca;

    சதுசக்கேன நவமங், ஏணிஜங்கே⁴ன தே த³ஸாதி.

    Catucakkena navamaṃ, eṇijaṅghena te dasāti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 10. ஏணிஜங்க⁴ஸுத்தவண்ணனா • 10. Eṇijaṅghasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 10. ஏணிஜங்க⁴ஸுத்தவண்ணனா • 10. Eṇijaṅghasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact