Mapamond

    Experţii cred că au găsit oasele lui Cervantes

    Cercetătorii care lucrează pentru a descoperi rămăşiţele lui Miguel de Cervantes cred că au găsit în cele din urmă scheletul lui.



    Statuia lui Cervantes în Piaţa Universităţii din Valladolid, Spania.


    Oamenii de ştiinţă au căutat în Convent of Trinitarians timp de luni de zile şi au găsit scheletele unui bărbat şi al unei femei care ar putea aparţine lui Cervantes şi soţiei sale, Catalina de Salazar.

    Oasele au fost găsite într-o nişă a unei cripte din biserică, cu iniţialele "MC".

    Scheletele nu sunt complete şi sunt în stare proastă, dar conform analizelor ar părea să corespundă cu moartea lui Cervantes şi Salazar.

    Lucrările au început în luna aprilie a anului trecut pentru a găsi rămăşiţele în biserica unde autorul a cerut să fie îngropat (vezi şi articolele Spania caută rămăşiţele lui Cervantes şi Sunt căutate rămăşiţele lui Cervantes). Datorită lucrărilor de reconstrucţie a bisericii de-a lungul anilor, rămăşiţele sale au fost mutate şi locul exacte nu mai era cunoscut.

    12 MARTIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Corpul unui alpinist din Noua Zeelandă, care a zăcut îngheţat într-un gheţar mai mult de patru decenii, a fost identificat în mod oficial.
    Două sculpturi care au lâncezit în obscuritate pentru mai mult de un secol, ar putea fi singurele lucrări de bronz rămase după Michelangelo.
    Specialişti în medicină legală din Spania şi-au anunţat intenţia de a căuta într-o mănăstire din Madrid rămăşiţele lui Miguel de Cervantes.
    Guvernul federal elveţian intenţionează să construiască un al doilea tub pentru tunelul rutier Gotthard din Alpi înainte de renovarea celui existent.
    Mary Grams, o femeie de 84 de ani din Canada, a fost uimită să găsească inelul cu diamant pe care l-a pierdut în urmă cu 13 ani, după ce a reapărut cu un morcov care se dezvoltase prin el.
    Cercetătorii de la Institute of Evolutionary Biology din Barcelona, Spania, au ajuns la concluzia că proba de sânge de pe o batistă păstrată într-o tărtăcuţă frumos decorată, care se crezuse mult timp că aparţine regelui francez Ludovic al XVI-lea decapitat prin ghilotinare de revoluţionarii de la 1793, nu este a lui.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact