Sănătate

    Extractul de piersici încetineşte dezvoltarea şi răspândirea cancerului de sân


    Washington State University in colaborare cu Texas A&M au descoperit compuşi continuţi în fructul de piersică care pot inhiba creşterea celulelor cancerului de sân şi capacitatea lor de a se răspândi.



    Piersici. Foto: Schwäbin/Wikimedia Commons


    În 2009 s-a realizat un studiu care arăta că extracte din piersici şi prune au suprimat culturile de celule de cancer de sân. În noul studiu, celulele au fost introduse sub pielea unor animale de laborator, după care acestea au fost hrănite cu diferite doze de polifenoli de piersici, compuşi care ajută planta la prevenirea efectelor dăunătoare ale radiaţiilor ultraviolete ale Soarelui. Ei actionează ca niste antioxidanţi şi protejează AND-ul de stricăciunile produse de cancer.

    Se pare că aceşti compuşi dau o cascadă de semnale ce determină celula canceroasă să se sinucidă. După 12 zile de tratament, tumorile au crescut mai puţin şi au avut mai puţine vase de sânge care să le ajute să se răspândească. De asemenea, nivelul de enzime implicate în răspândirea şi dezvoltarea cancerului era mai mic.

    Descoperirea lor s-ar putea concretiza într-o nouă terapie pentru reducerea riscului de metastaze, principala cauză de mortalitate în cancerul de sân şi în multe alte tipuri de cancer.

    Compusul în discuţie ar putea fi administrat ca un extras, sau prin consumarea a două sau trei piersici pe zi.

    Studiul subliniază valoarea unei nutriţii bune în prevenirea cancerului. Consumul a suficiente fructe şi vegetale poate să furnizeze acei compuşi care au efectul de prevenire.

    GH. MĂNOIU | 8 APRILIE 2014




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California.
    Expunerea moderată la soare ajută la prevenirea obezităţii şi a diabetului şi este importantă pentru o sănătate bună, dezvăluie un studiu australian.
    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.
    Consumul mare de carne roşie şi de carne de pasăre a fost asociat cu un risc semnificativ mai mare de apariţie a diabetului zaharat, se arată într-un studiu realizat la Duke-NUS Medical School, Singapore.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wuerzburg au descoperit o nouă substanţă activă care poate opri creşterea celulelor de cancer de piele. Descoperirea ar putea ajuta contra carcinomului cu celule Merkel, o formă rară dar extrem de agresivă de cancer de piele frecvent întâlnită la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact