Ediţia în limba română
    News / Spațiu

    Flash-urile de energie din galaxii îndepărtate ar putea fi o dovadă a existenţei civilizaţiilor extraterestre

    Flash-uri de energie detectate în galaxii îndepărtate ar putea fi dovezi ale existenţei navelor spaţiale interstelare extraterestre propulsate cu pânze de lumină în Univers, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Harvard, Statele Unite.



    Nava cu propulsie solara (imagine artistica).


    Descoperite în 2007, Fast Radio Bursts (FRBs) sunt impulsuri radio intense, cu o durată de până la o milisecundă.

    Originile lor rămân necunoscute şi până acum cele mai mari telescoape radio din lume au detectat mai puţin de douăzeci. Ele par să vină din galaxii îndepartate, aflate la miliarde de ani lumină de Pământ.

    FRBs ar putea fi scurgeri de energie de la emiţătoare puternice, construite pentru a trimite nave gigantice, cu pânze uşoare, în curse interstelare.

    Navigarea cu ajutorul luminii foloseşte presiunea exercitată de lumină pentru a produce o acceleraţie mică, dar constantă, care permite unei nave spaţiale să ajungă la o viteză mare.

    Exploziile radio rapide sunt extrem de luminoase având în vedere durata lor scurtă şi originea la distanţe mari, iar până acum nu s-a identificat o posibilă sursă naturală.

    Un sistem alimentat cu energie solară ar trebui să utilizeze o zonă de două ori dimensiunea Pământului pentru a capta destule raze solare pentru a crea energia necesară. La această mărime, ar fi necesară răcirea cu apă pentru a opri structura de bază de la topire.

    Nivelurile de energie responsabile pentru FRBs ar fi suficiente pentru a împinge o sarcină utilă de un milion de tone, aproximativ de 20 de ori mai mare decât masa cele mai mari nave de croazieră de pe Pământ. Suficient de mare pentru a transporta pasageri pe distanţe interstelare sau chiar intergalactice.

    FRBs au avut apariţii repetate, care nu pot fi explicate prin evenimente naturale cataclismice şi ar putea fi un indiciu cu privire la originea lor artificială.

    De asemenea, FRBs sunt observate numai ca flash-uri scurte de pe Pământ, deoarece nava şi planeta gazdă, steaua şi galaxia, sunt în mişcare faţă de Pământ.

    22 MARTIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Telescopul spaţial Spitzer al agenţiei americane NASA a dezvăluit primul sistem cunoscut de şapte planete de dimensiuni apropiate cu Pământul, în jurul unei singure stele.
    O echipă internaţională de astronomi a descoperit o planetă tânără, exotică, care nu orbitează în jurul unei stele. Planeta care pluteşte liberă prin spaţiu, numita PSO J318.5 – 22, este la numai 80 de ani lumină de Pământ şi are o masă de şase ori cât a planetei Jupiter. S-a format acum 12 milioane de ani şi poate fi considerată un nou născut.
    Cel puţin 170 de milioane de bucăţi de gunoi spaţial circulă acum pe orbita Pământului, aceste resturi putând distruge toţi sateliţii în lucru.
    Un sicriu extraterestru ar putea fi adăugat pe lunga listă de obiecte curioase "găsite" pe suprafaţa Planetei Roşii. Această ciudăţenie a fost semnalată la o privire mai atentă asupra imaginilor luate de roverul Curiosity.
    Oamenii de ştiinţă din Australia vor să urmărească gunoaiele spaţiale mici şi să le distrugă cu lasere de pe Pământ, pentru a preveni coliziunile care ar putea avea loc între acestea şi navele spaţiale.
    Cea mai mare lună din sistemul nostru solar, Ganymede, satelit al lui Jupiter, ar putea fi făcută din straturi suprapuse de gheaţă şi oceane, într-un fel de sandwich, conform cu ultimele cercetări ale NASA.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact