Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    10. க³ந்த⁴விலேபனஸுத்தவண்ணனா

    10. Gandhavilepanasuttavaṇṇanā

    1150. மாலாதீ³ஸு மாலாதி யங் கிஞ்சி புப்ப²ங். க³ந்த⁴ந்தி யங் கிஞ்சி க³ந்த⁴ஜாதங். விலேபனந்தி ச²விராக³கரணங். தத்த² பிளந்த⁴ந்தா தா⁴ரெந்தி நாம, ஊனட்டா²னங் பூரெந்தா மண்டெ³ந்தி நாம, க³ந்த⁴வஸேன ச²விராக³வஸேன ச ஸாதி³யந்தா விபூ⁴ஸெந்தி நாம. டா²னங் வுச்சதி காரணங். தஸ்மா யாய து³ஸ்ஸீல்யசேதனாய தானி மாலாதா⁴ரணாதீ³னி மஹாஜனோ கரோதி, ததோ படிவிரதாதி அத்தோ².

    1150. Mālādīsu mālāti yaṃ kiñci pupphaṃ. Gandhanti yaṃ kiñci gandhajātaṃ. Vilepananti chavirāgakaraṇaṃ. Tattha piḷandhantā dhārenti nāma, ūnaṭṭhānaṃ pūrentā maṇḍenti nāma, gandhavasena chavirāgavasena ca sādiyantā vibhūsenti nāma. Ṭhānaṃ vuccati kāraṇaṃ. Tasmā yāya dussīlyacetanāya tāni mālādhāraṇādīni mahājano karoti, tato paṭiviratāti attho.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 10. க³ந்த⁴விலேபனஸுத்தங் • 10. Gandhavilepanasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 10. க³ந்த⁴விலேபனஸுத்தவண்ணனா • 10. Gandhavilepanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact