Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    நமோ தஸ்ஸ ப⁴க³வதோ அரஹதோ ஸம்மாஸம்பு³த்³த⁴ஸ்ஸ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா²

    Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    கு²த்³த³ஸிக்கா²

    Khuddasikkhā

    க³ந்தா²ரம்ப⁴கதா²

    Ganthārambhakathā

    (க)

    (Ka)

    ஆதி³தோ உபஸம்பன்ன-ஸிக்கி²தப்³ப³ங் ஸமாதிகங்;

    Ādito upasampanna-sikkhitabbaṃ samātikaṃ;

    கு²த்³த³ஸிக்க²ங் பவக்கா²மி, வந்தி³த்வா ரதனத்தயங்.

    Khuddasikkhaṃ pavakkhāmi, vanditvā ratanattayaṃ.

    தத்ராயங் மாதிகா

    Tatrāyaṃ mātikā

    (க²)

    (Kha)

    பாராஜிகா ச சத்தாரோ, க³ருகா நவ சீவரங்;

    Pārājikā ca cattāro, garukā nava cīvaraṃ;

    ரஜனானி ச பத்தோ ச, தா²லகா ச பவாரணா.

    Rajanāni ca patto ca, thālakā ca pavāraṇā.

    (க³)

    (Ga)

    காலிகா ச படிக்³கா³ஹோ, மங்ஸேஸு ச அகப்பியங்;

    Kālikā ca paṭiggāho, maṃsesu ca akappiyaṃ;

    நிஸ்ஸக்³கி³யானி பாசித்தி, ஸமணகப்ப பூ⁴மியோ.

    Nissaggiyāni pācitti, samaṇakappa bhūmiyo.

    (க⁴)

    (Gha)

    உபஜ்ஜா²சரியவத்தானி, வச்சப்பஸ்ஸாவடா²னிகங்;

    Upajjhācariyavattāni, vaccappassāvaṭhānikaṃ;

    ஆபுச்ச²கரணங் நக்³கோ³, ந்ஹானகப்போ அவந்தி³யோ.

    Āpucchakaraṇaṃ naggo, nhānakappo avandiyo.

    (ங)

    (Ṅa)

    சம்மங் உபாஹனா சேவ, அனோலோகியமஞ்ஜனீ;

    Cammaṃ upāhanā ceva, anolokiyamañjanī;

    அகப்பியஸயனானி, ஸமானாஸனிகோபி ச.

    Akappiyasayanāni, samānāsanikopi ca.

    (ச)

    (Ca)

    அஸங்வாஸிகோ ச கம்மங், மிச்சா²ஜீவவிவஜ்ஜனா;

    Asaṃvāsiko ca kammaṃ, micchājīvavivajjanā;

    வத்தங் விகப்பனா சேவ, நிஸ்ஸயோ காயப³ந்த⁴னங்.

    Vattaṃ vikappanā ceva, nissayo kāyabandhanaṃ.

    (ச²)

    (Cha)

    பத²வீ ச பரிக்கா²ரோ, பே⁴ஸஜ்ஜுக்³க³ஹதூ³ஸனங்;

    Pathavī ca parikkhāro, bhesajjuggahadūsanaṃ;

    வஸ்ஸூபனாயிகா சேவாவேப⁴ங்கி³யங் பகிண்ணகங்.

    Vassūpanāyikā cevāvebhaṅgiyaṃ pakiṇṇakaṃ.

    (ஜ)

    (Ja)

    தே³ஸனா ச²ந்த³தா³னாதி³, உபோஸத²ப்பவாரணா;

    Desanā chandadānādi, uposathappavāraṇā;

    ஸங்வரோ ஸுத்³தி⁴ ஸந்தோஸோ, சதுரக்கா² விபஸ்ஸனாதி.

    Saṃvaro suddhi santoso, caturakkhā vipassanāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact