Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    நமோ தஸ்ஸ ப⁴க³வதோ அரஹதோ ஸம்மாஸம்பு³த்³த⁴ஸ்ஸ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    கு²த்³த³ஸிக்கா²-அபி⁴னவடீகா

    Khuddasikkhā-abhinavaṭīkā

    க³ந்தா²ரம்ப⁴கதா²

    Ganthārambhakathā

    திலோகதிலகங் வந்தே³, ஸத்³த⁴ம்மாமதனிம்மிதங்;

    Tilokatilakaṃ vande, saddhammāmatanimmitaṃ;

    ஸங்ஸுட்டு²கதஸம்ப⁴த்திங், ஜினங் ஜனமனோரமங்.

    Saṃsuṭṭhukatasambhattiṃ, jinaṃ janamanoramaṃ.

    ஸாரிபுத்தங் மஹாஸாமிங், நேகஸத்த²விஸாரத³ங்;

    Sāriputtaṃ mahāsāmiṃ, nekasatthavisāradaṃ;

    மஹாகு³ணங் மஹாபஞ்ஞங், நமோ மே ஸிரஸா க³ருங்.

    Mahāguṇaṃ mahāpaññaṃ, namo me sirasā garuṃ.

    கு²த்³த³ஸிக்கா²ய டீகா யா, புராதனா ஸமீரிதா;

    Khuddasikkhāya ṭīkā yā, purātanā samīritā;

    ந தாய ஸக்கா ஸக்கச்சங், அத்தோ² ஸப்³ப³த்த² ஞாதவே.

    Na tāya sakkā sakkaccaṃ, attho sabbattha ñātave.

    ததோனேககு³ணானங் யோ, மஞ்ஜூஸா ரதனானவ;

    Tatonekaguṇānaṃ yo, mañjūsā ratanānava;

    ஸுமங்க³லஸனாமேன, தேன பஞ்ஞவதா ஸதா.

    Sumaṅgalasanāmena, tena paññavatā satā.

    அஜ்ஜே²ஸிதோ யதிந்தே³ன, ஸதா³ரஞ்ஞனிவாஸினா;

    Ajjhesito yatindena, sadāraññanivāsinā;

    ஸவினிச்ச²யமேதிஸ்ஸா, கரிஸ்ஸாமத்த²வண்ணனங்.

    Savinicchayametissā, karissāmatthavaṇṇanaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact