Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    நமோ தஸ்ஸ ப⁴க³வதோ அரஹதோ ஸம்மாஸம்பு³த்³த⁴ஸ்ஸ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    வினயவினிச்ச²யோ

    Vinayavinicchayo

    க³ந்தா²ரம்ப⁴கதா²

    Ganthārambhakathā

    1.

    1.

    வந்தி³த்வா ஸிரஸா ஸெட்ட²ங், பு³த்³த⁴மப்படிபுக்³க³லங்;

    Vanditvā sirasā seṭṭhaṃ, buddhamappaṭipuggalaṃ;

    ப⁴வாபா⁴வகரங் த⁴ம்மங், க³ணஞ்சேவ நிரங்க³ணங்.

    Bhavābhāvakaraṃ dhammaṃ, gaṇañceva niraṅgaṇaṃ.

    2.

    2.

    பி⁴க்கூ²னங் பி⁴க்கு²னீனஞ்ச, ஹிதத்தா²ய ஸமாஹிதோ;

    Bhikkhūnaṃ bhikkhunīnañca, hitatthāya samāhito;

    பவக்கா²மி ஸமாஸேன, வினயஸ்ஸவினிச்ச²யங்.

    Pavakkhāmi samāsena, vinayassavinicchayaṃ.

    3.

    3.

    அனாகுலமஸங்கிண்ணங், மது⁴ரத்த²பத³க்கமங்;

    Anākulamasaṃkiṇṇaṃ, madhuratthapadakkamaṃ;

    படுபா⁴வகரங் ஏதங், பரமங் வினயக்கமே.

    Paṭubhāvakaraṃ etaṃ, paramaṃ vinayakkame.

    4.

    4.

    அபாரங் ஓதரந்தானங், ஸாரங் வினயஸாக³ரங்;

    Apāraṃ otarantānaṃ, sāraṃ vinayasāgaraṃ;

    பி⁴க்கூ²னங் பி⁴க்கு²னீனஞ்ச, நாவாபூ⁴தங் மனோரமங்.

    Bhikkhūnaṃ bhikkhunīnañca, nāvābhūtaṃ manoramaṃ.

    5.

    5.

    தஸ்மா வினயனூபாயங், வினயஸ்ஸவினிச்ச²யங்;

    Tasmā vinayanūpāyaṃ, vinayassavinicchayaṃ;

    அவிக்கி²த்தேன சித்தேன, வத³தோ மே நிபோ³த⁴த².

    Avikkhittena cittena, vadato me nibodhatha.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact