Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
கி³லானவத்து²கதா²வண்ணனா
Gilānavatthukathāvaṇṇanā
365. பலிபன்னோதி நிமுக்³கோ³, மக்கி²தோதி அத்தோ². உச்சாரெத்வாதி உக்கி²பித்வா. ஸமானாசரியகோதி எத்த² ஸசேபி ஏகஸ்ஸ ஆசரியஸ்ஸ ஏகோ அந்தேவாஸிகோ ஹோதி, ஏகோ ஸத்³தி⁴விஹாரிகோ, ஏதேபி அஞ்ஞமஞ்ஞங் ஸமானாசரியகா ஏவாதி வத³ந்தி.
365.Palipannoti nimuggo, makkhitoti attho. Uccāretvāti ukkhipitvā. Samānācariyakoti ettha sacepi ekassa ācariyassa eko antevāsiko hoti, eko saddhivihāriko, etepi aññamaññaṃ samānācariyakā evāti vadanti.
366. பே⁴ஸஜ்ஜங் யோஜேதுங் அஸமத்தோ² ஹோதீதி வேஜ்ஜேன ‘‘இத³ஞ்சித³ஞ்ச பே⁴ஸஜ்ஜங் க³ஹெத்வா இமினா யோஜெத்வா தா³தப்³ப³’’ந்தி வுத்தே ததா² காதுங் அஸமத்தோ²தி அத்தோ². நீஹாதுந்தி நீஹரிதுங், ச²ட்³டே³துந்தி அத்தோ².
366.Bhesajjaṃ yojetuṃ asamattho hotīti vejjena ‘‘idañcidañca bhesajjaṃ gahetvā iminā yojetvā dātabba’’nti vutte tathā kātuṃ asamatthoti attho. Nīhātunti nīharituṃ, chaḍḍetunti attho.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 224. கி³லானவத்து²கதா² • 224. Gilānavatthukathā
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā / கி³லானவத்து²கதா² • Gilānavatthukathā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / கி³லானவத்து²கதா²வண்ணனா • Gilānavatthukathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 224. கி³லானவத்து²கதா² • 224. Gilānavatthukathā