Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பேதவத்து²பாளி • Petavatthupāḷi

    9. கூ³த²கா²த³கபேதிவத்து²

    9. Gūthakhādakapetivatthu

    774.

    774.

    ‘‘கூ³த²கூபதோ உக்³க³ந்த்வா, கா நு தீ³னா பதிட்ட²ஸி;

    ‘‘Gūthakūpato uggantvā, kā nu dīnā patiṭṭhasi;

    நிஸ்ஸங்ஸயங் பாபகம்மந்தா, கிங் நு ஸத்³த³ஹஸே துவ’’ந்தி.

    Nissaṃsayaṃ pāpakammantā, kiṃ nu saddahase tuva’’nti.

    775.

    775.

    ‘‘அஹங் ப⁴த³ந்தே பேதீம்ஹி, து³க்³க³தா யமலோகிகா;

    ‘‘Ahaṃ bhadante petīmhi, duggatā yamalokikā;

    பாபகம்மங் கரித்வான, பேதலோகங் இதோ க³தா’’தி.

    Pāpakammaṃ karitvāna, petalokaṃ ito gatā’’ti.

    776.

    776.

    ‘‘கிங் நு காயேன வாசாய, மனஸா து³க்கடங் கதங்;

    ‘‘Kiṃ nu kāyena vācāya, manasā dukkaṭaṃ kataṃ;

    கிஸ்ஸ கம்மவிபாகேன, இத³ங் து³க்க²ங் நிக³ச்ச²ஸீ’’தி.

    Kissa kammavipākena, idaṃ dukkhaṃ nigacchasī’’ti.

    777.

    777.

    ‘‘அஹு ஆவாஸிகோ மய்ஹங், இஸ்ஸுகீ குலமச்ச²ரீ;

    ‘‘Ahu āvāsiko mayhaṃ, issukī kulamaccharī;

    அஜ்ஜோ²ஸிதோ மய்ஹங் க⁴ரே, கத³ரியோ பரிபா⁴ஸகோ.

    Ajjhosito mayhaṃ ghare, kadariyo paribhāsako.

    778.

    778.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, பி⁴க்க²வோ பரிபா⁴ஸிஸங்;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, bhikkhavo paribhāsisaṃ;

    தஸ்ஸ கம்மவிபாகேன, பேதலோகங் இதோ க³தா’’தி.

    Tassa kammavipākena, petalokaṃ ito gatā’’ti.

    779.

    779.

    ‘‘அமித்தோ மித்தவண்ணேன, யோ தே ஆஸி குலூபகோ;

    ‘‘Amitto mittavaṇṇena, yo te āsi kulūpako;

    காயஸ்ஸ பே⁴தா³ து³ப்பஞ்ஞோ, கிங் நு பேச்ச க³திங் க³தோ’’தி.

    Kāyassa bhedā duppañño, kiṃ nu pecca gatiṃ gato’’ti.

    780.

    780.

    ‘‘தஸ்ஸேவாஹங் பாபகம்மஸ்ஸ, ஸீஸே திட்டா²மி மத்த²கே;

    ‘‘Tassevāhaṃ pāpakammassa, sīse tiṭṭhāmi matthake;

    ஸோ ச பரவிஸயங் பத்தோ, மமேவ பரிசாரகோ.

    So ca paravisayaṃ patto, mameva paricārako.

    781.

    781.

    ‘‘யங் ப⁴த³ந்தே ஹத³ந்தஞ்ஞே, ஏதங் மே ஹோதி போ⁴ஜனங்;

    ‘‘Yaṃ bhadante hadantaññe, etaṃ me hoti bhojanaṃ;

    அஹஞ்ச கோ² யங் ஹதா³மி, ஏதங் ஸோ உபஜீவதீ’’தி.

    Ahañca kho yaṃ hadāmi, etaṃ so upajīvatī’’ti.

    கூ³த²கா²த³கபேதிவத்து² நவமங்.

    Gūthakhādakapetivatthu navamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / பேதவத்து²-அட்ட²கதா² • Petavatthu-aṭṭhakathā / 9. கூ³த²கா²த³கபேதிவத்து²வண்ணனா • 9. Gūthakhādakapetivatthuvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact