Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பட்டா²னபாளி • Paṭṭhānapāḷi

    14. ஹீனத்திகங்

    14. Hīnattikaṃ

    1. படிச்சவாரோ

    1. Paṭiccavāro

    1. பச்சயானுலோமங்

    1. Paccayānulomaṃ

    1. விப⁴ங்க³வாரோ

    1. Vibhaṅgavāro

    ஹேதுபச்சயோ

    Hetupaccayo

    1. ஹீனங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹீனோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா – ஹீனங் ஏகங் க²ந்த⁴ங் படிச்ச தயோ க²ந்தா⁴…பே॰… த்³வே க²ந்தே⁴ படிச்ச த்³வே க²ந்தா⁴. (1)

    1. Hīnaṃ dhammaṃ paṭicca hīno dhammo uppajjati hetupaccayā – hīnaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā…pe… dve khandhe paṭicca dve khandhā. (1)

    ஹீனங் த⁴ம்மங் படிச்ச மஜ்ஜி²மோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா – ஹீனே க²ந்தே⁴ படிச்ச சித்தஸமுட்டா²னங் ரூபங். (2)

    Hīnaṃ dhammaṃ paṭicca majjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā – hīne khandhe paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ. (2)

    ஹீனங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹீனோ ச மஜ்ஜி²மோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா – ஹீனங் ஏகங் க²ந்த⁴ங் படிச்ச தயோ க²ந்தா⁴ சித்தஸமுட்டா²னஞ்ச ரூபங்…பே॰… த்³வே க²ந்தே⁴…பே॰…. (3)

    Hīnaṃ dhammaṃ paṭicca hīno ca majjhimo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā – hīnaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ…pe… dve khandhe…pe…. (3)

    2. மஜ்ஜி²மங் த⁴ம்மங் படிச்ச மஜ்ஜி²மோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா – மஜ்ஜி²மங் ஏகங் க²ந்த⁴ங் படிச்ச தயோ க²ந்தா⁴ சித்தஸமுட்டா²னஞ்ச ரூபங்…பே॰… த்³வே க²ந்தே⁴…பே॰… படிஸந்தி⁴க்க²ணே…பே॰… க²ந்தே⁴ படிச்ச வத்து², வத்து²ங் படிச்ச க²ந்தா⁴; ஏகங் மஹாபூ⁴தங்…பே॰… மஹாபூ⁴தே படிச்ச சித்தஸமுட்டா²னங் ரூபங் கடத்தாரூபங் உபாதா³ரூபங். (1)

    2. Majjhimaṃ dhammaṃ paṭicca majjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā – majjhimaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ…pe… dve khandhe…pe… paṭisandhikkhaṇe…pe… khandhe paṭicca vatthu, vatthuṃ paṭicca khandhā; ekaṃ mahābhūtaṃ…pe… mahābhūte paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ kaṭattārūpaṃ upādārūpaṃ. (1)

    3. பணீதங் த⁴ம்மங் படிச்ச பணீதோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    3. Paṇītaṃ dhammaṃ paṭicca paṇīto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    4. மஜ்ஜி²மஞ்ச பணீதஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச மஜ்ஜி²மோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா – பணீதே க²ந்தே⁴ ச மஹாபூ⁴தே ச படிச்ச சித்தஸமுட்டா²னங் ரூபங். (1)

    4. Majjhimañca paṇītañca dhammaṃ paṭicca majjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā – paṇīte khandhe ca mahābhūte ca paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ. (1)

    5. ஹீனஞ்ச மஜ்ஜி²மஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச மஜ்ஜி²மோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா – ஹீனே க²ந்தே⁴ ச மஹாபூ⁴தே ச படிச்ச சித்தஸமுட்டா²னங் ரூபங். (1)

    5. Hīnañca majjhimañca dhammaṃ paṭicca majjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā – hīne khandhe ca mahābhūte ca paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ. (1)

    (ஹீனத்திகங் ஸங்கிலிட்ட²த்திகஸதி³ஸங் வித்தா²ரேதப்³ப³ங் பரிபுண்ணங்.)

    (Hīnattikaṃ saṃkiliṭṭhattikasadisaṃ vitthāretabbaṃ paripuṇṇaṃ.)

    ஹீனத்திகங் நிட்டி²தங்.

    Hīnattikaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 5-22. ஸங்கிலிட்ட²த்திகாதி³வண்ணனா • 5-22. Saṅkiliṭṭhattikādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact