Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    8. ஹிரீஸுத்தங்

    8. Hirīsuttaṃ

    18. ‘‘ஹிரீனிஸேதோ⁴ புரிஸோ, கோசி லோகஸ்மிங் விஜ்ஜதி.

    18. ‘‘Hirīnisedho puriso, koci lokasmiṃ vijjati.

    யோ நிந்த³ங் அபபோ³த⁴தி 1, அஸ்ஸோ ப⁴த்³ரோ கஸாமிவா’’தி.

    Yo nindaṃ apabodhati 2, asso bhadro kasāmivā’’ti.

    ‘‘ஹிரீனிஸேதா⁴ தனுயா, யே சரந்தி ஸதா³ ஸதா;

    ‘‘Hirīnisedhā tanuyā, ye caranti sadā satā;

    அந்தங் து³க்க²ஸ்ஸ பப்புய்ய, சரந்தி விஸமே ஸம’’ந்தி.

    Antaṃ dukkhassa pappuyya, caranti visame sama’’nti.







    Footnotes:
    1. அபபோ³தே⁴தி (ஸ்யா॰ கங்॰ க॰)
    2. apabodheti (syā. kaṃ. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 8. ஹிரீஸுத்தவண்ணனா • 8. Hirīsuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 8. ஹிரீஸுத்தவண்ணனா • 8. Hirīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact