Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (7) 2. பூ⁴மிசாலவக்³கோ³

    (7) 2. Bhūmicālavaggo

    1. இச்சா²ஸுத்தவண்ணனா

    1. Icchāsuttavaṇṇanā

    61. ஸத்தமஸ்ஸ பட²மே பவிவித்தஸ்ஸாதி காயவிவேகேன விவித்தஸ்ஸ. நிராயத்தவுத்தினோதி கத்த²சி அனாயத்தவுத்தினோ விபஸ்ஸனாகம்மிகஸ்ஸ. லாபா⁴யாதி சதுபச்சயலாபா⁴ய. ஸோசீ ச பரிதே³வீ சாதி ஸோகீ ச பரிதே³வீ ச. ஸோசிச்ச பரிதே³விச்சாதிபி பாடோ². சுதோ ச ஸத்³த⁴ம்மாதி தங்க²ணங்யேவ விபஸ்ஸனாஸத்³த⁴ம்மா சுதோ. இமஸ்மிங் ஸுத்தே வட்டவிவட்டங் கதி²தங்.

    61. Sattamassa paṭhame pavivittassāti kāyavivekena vivittassa. Nirāyattavuttinoti katthaci anāyattavuttino vipassanākammikassa. Lābhāyāti catupaccayalābhāya. Socī ca paridevī cāti sokī ca paridevī ca. Socicca parideviccātipi pāṭho. Cuto ca saddhammāti taṃkhaṇaṃyeva vipassanāsaddhammā cuto. Imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 1. இச்சா²ஸுத்தங் • 1. Icchāsuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-5. இச்சா²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-5. Icchāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact