Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    9-10. இத⁴லோகிகஸுத்தத்³வயவண்ணனா

    9-10. Idhalokikasuttadvayavaṇṇanā

    49-50. நவமே அயங்’ஸ லோகோ ஆரத்³தோ⁴ ஹோதீதி அயமஸ்ஸ லோகோ இத⁴லோகே கரணமத்தாய ஆரத்³த⁴த்தா பரிபுண்ணத்தா ஆரத்³தோ⁴ ஹோதி பரிபுண்ணோ. ஸோளஸாகாரஸம்பன்னாதி ஸுத்தே வுத்தேஹி அட்ட²ஹி, கா³தா²ஸு அட்ட²ஹீதி ஸோளஸஹி ஆகாரேஹி ஸமன்னாக³தா, யானி வா அட்ட²ங்கா³னி பரம்பி தேஸு ஸமாத³பேதீதி ஏவம்பி ஸோளஸாகாரஸம்பன்னாதி ஏகே. ஸத்³தா⁴ஸீலபஞ்ஞா பனெத்த² மிஸ்ஸிகா கதி²தா. த³ஸமங் பி⁴க்கு²ஸங்க⁴ஸ்ஸ கதி²தங். ஸப்³ப³ஸுத்தேஸு பன யங் ந வுத்தங், தங் ஹெட்டா² ஆக³தனயத்தா உத்தானத்த²மேவாதி.

    49-50. Navame ayaṃ’sa loko āraddho hotīti ayamassa loko idhaloke karaṇamattāya āraddhattā paripuṇṇattā āraddho hoti paripuṇṇo. Soḷasākārasampannāti sutte vuttehi aṭṭhahi, gāthāsu aṭṭhahīti soḷasahi ākārehi samannāgatā, yāni vā aṭṭhaṅgāni parampi tesu samādapetīti evampi soḷasākārasampannāti eke. Saddhāsīlapaññā panettha missikā kathitā. Dasamaṃ bhikkhusaṅghassa kathitaṃ. Sabbasuttesu pana yaṃ na vuttaṃ, taṃ heṭṭhā āgatanayattā uttānatthamevāti.

    உபோஸத²வக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Uposathavaggo pañcamo.

    பட²மபண்ணாஸகங் நிட்டி²தங்.

    Paṭhamapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    9. பட²மஇத⁴லோகிகஸுத்தங் • 9. Paṭhamaidhalokikasuttaṃ
    10. து³தியஇத⁴லோகிகஸுத்தங் • 10. Dutiyaidhalokikasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 9-10. பட²மஇத⁴லோகிகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 9-10. Paṭhamaidhalokikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact