Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi

    33. இணாயிகவத்து²

    33. Iṇāyikavatthu

    96. தேன கோ² பன ஸமயேன அஞ்ஞதரோ புரிஸோ இணாயிகோ பலாயித்வா பி⁴க்கூ²ஸு பப்³ப³ஜிதோ ஹோதி. த⁴னியா பஸ்ஸித்வா ஏவமாஹங்ஸு – ‘‘அயங் ஸோ அம்ஹாகங் இணாயிகோ. ஹந்த³, நங் நேமா’’தி. ஏகச்சே ஏவமாஹங்ஸு – ‘‘மாய்யோ, ஏவங் அவசுத்த². அனுஞ்ஞாதங் ரஞ்ஞா மாக³தே⁴ன ஸேனியேன பி³ம்பி³ஸாரேன – ‘‘யே ஸமணேஸு ஸக்யபுத்தியேஸு பப்³ப³ஜந்தி, ந தே லப்³பா⁴ கிஞ்சி காதுங்; ஸ்வாக்கா²தோ த⁴ம்மோ, சரந்து ப்³ரஹ்மசரியங் ஸம்மா து³க்க²ஸ்ஸ அந்தகிரியாயா’’தி. மனுஸ்ஸா உஜ்ஜா²யந்தி கி²ய்யந்தி விபாசெந்தி – ‘‘அப⁴யூவரா இமே ஸமணா ஸக்யபுத்தியா. நயிமே லப்³பா⁴ கிஞ்சி காதுங். கத²ஞ்ஹி நாம ஸமணா ஸக்யபுத்தியா இணாயிகங் பப்³பா³ஜெஸ்ஸந்தீ’’தி. ப⁴க³வதோ ஏதமத்த²ங் ஆரோசேஸுங் . ந, பி⁴க்க²வே, இணாயிகோ பப்³பா³ஜேதப்³போ³. யோ பப்³பா³ஜெய்ய, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸாதி.

    96. Tena kho pana samayena aññataro puriso iṇāyiko palāyitvā bhikkhūsu pabbajito hoti. Dhaniyā passitvā evamāhaṃsu – ‘‘ayaṃ so amhākaṃ iṇāyiko. Handa, naṃ nemā’’ti. Ekacce evamāhaṃsu – ‘‘māyyo, evaṃ avacuttha. Anuññātaṃ raññā māgadhena seniyena bimbisārena – ‘‘ye samaṇesu sakyaputtiyesu pabbajanti, na te labbhā kiñci kātuṃ; svākkhāto dhammo, carantu brahmacariyaṃ sammā dukkhassa antakiriyāyā’’ti. Manussā ujjhāyanti khiyyanti vipācenti – ‘‘abhayūvarā ime samaṇā sakyaputtiyā. Nayime labbhā kiñci kātuṃ. Kathañhi nāma samaṇā sakyaputtiyā iṇāyikaṃ pabbājessantī’’ti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ . Na, bhikkhave, iṇāyiko pabbājetabbo. Yo pabbājeyya, āpatti dukkaṭassāti.

    இணாயிகவத்து² நிட்டி²தங்.

    Iṇāyikavatthu niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā / இணாயிகவத்து²கதா² • Iṇāyikavatthukathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ராஜப⁴டாதி³வத்து²கதா²வண்ணனா • Rājabhaṭādivatthukathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / இணாயிகதா³ஸவத்து²கதா²வண்ணனா • Iṇāyikadāsavatthukathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / இணாயிகவத்து²கதா²வண்ணனா • Iṇāyikavatthukathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 33. இணாயிகவத்து²கதா² • 33. Iṇāyikavatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact