Știință

    Intoxicarea cu aluminiu stă la baza declinului albinelor

    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Keele University şi University of Sussex din Marea Britanie, sugerează că scăderea numărului de albine se datorează demenţei cauzate de contaminarea cu aluminiu, un element chimic implicat în maladia Alzheimer la oameni.



    Albină.


    Biologii au găsit contaminare cu aluminiu în pupele de bondar, la niveluri care ar cauza leziuni ale creierului la om. Ei au descoperit că pupele conţineau niveluri cuprinse între 13 şi 200 părţi per milion, când şi 3 părţi per milion pot fi considerate un nivel potenţial patologic în ţesutul creierului uman.

    Cercetătorii au constatat că albinele nu evită florile contaminate cu aluminiu atunci când caută nectar.

    Scăderea recentă, semnificativă, a numărului de albine a fost pusă pe seama reziduurilor de pesticide, dar acest studiu sugerează că aluminiul contribuie de asemenea la declin.

    Aluminium este o neurotoxină cunoscută ce afectează comportamentul, iar albinele se bazează pe creierele lor pentru a ajunge la florile ce conţin nectar.

    O serie de activităţi umane, cum ar fi arderea combustibililor fosili ce duce la ploi acide și exploatarea minereurilor de aluminiu pentru a face aluminiu metalic şi săruri, au contribuit la contaminarea biologică cu acest metal. Ca urmare, peştii, copacii, culturile şi oamenii au fost afectaţi de aluminiu. Dovezile sugerează că nici albinele nu au fost imune la proces, analize anterioare efectuate în Brazilia indicând că polenul este puternic contaminat cu aluminiu.

    9 IUNIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Doisprezece "noi" tipuri de nori, inclusiv rarii nori ondulatorii (asperitas), au fost recunoscuţi pentru prima dată de către Cloud Atlas International.
    Noi descoperiri sugerează că faimoasa cooperare între păsările Honeyguide şi băştinaşii vânători de miere din Africa sub-sahariană este o conversaţie în două sensuri.
    Puii unor dinozauri mâncau carne, apoi pe măsură ce creşteau îşi pierdeau dinţii şi îşi foloseau ciocurile pentru a ciuguli plante.
    Microbii producatori de metan ar putea fi responsabili de cea mai mare extincţie din istoria Pământului, când, acum 252 de milioane de ani, 90 la sută dintre speciile existente au dispărut.
    German Nation Metrology Institute (PTB) din Braunschweig a decis să găsească o nouă formulă pentru măsurarea unui kilogram.
    Când un urs leneş, într-o grădină zoologică, se uită în ochii tăi ca şi cum ar spune: "Hai, te rog, dă-mi ceva de mâncare, că mor de foame ..." ar putea face acest lucru numai pentru a-şi da importanţă şi a te manipula.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact