Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    3. ஜடாஸுத்தங்

    3. Jaṭāsuttaṃ

    23.

    23.

    ‘‘அந்தோ ஜடா ப³ஹி ஜடா, ஜடாய ஜடிதா பஜா;

    ‘‘Anto jaṭā bahi jaṭā, jaṭāya jaṭitā pajā;

    தங் தங் கோ³தம புச்சா²மி, கோ இமங் விஜடயே ஜட’’ந்தி.

    Taṃ taṃ gotama pucchāmi, ko imaṃ vijaṭaye jaṭa’’nti.

    ‘‘ஸீலே பதிட்டா²ய நரோ ஸபஞ்ஞோ, சித்தங் பஞ்ஞஞ்ச பா⁴வயங்;

    ‘‘Sīle patiṭṭhāya naro sapañño, cittaṃ paññañca bhāvayaṃ;

    ஆதாபீ நிபகோ பி⁴க்கு², ஸோ இமங் விஜடயே ஜடங்.

    Ātāpī nipako bhikkhu, so imaṃ vijaṭaye jaṭaṃ.

    ‘‘யேஸங் ராகோ³ ச தோ³ஸோ ச, அவிஜ்ஜா ச விராஜிதா;

    ‘‘Yesaṃ rāgo ca doso ca, avijjā ca virājitā;

    கீ²ணாஸவா அரஹந்தோ, தேஸங் விஜடிதா ஜடா.

    Khīṇāsavā arahanto, tesaṃ vijaṭitā jaṭā.

    ‘‘யத்த² நாமஞ்ச ரூபஞ்ச, அஸேஸங் உபருஜ்ஜ²தி;

    ‘‘Yattha nāmañca rūpañca, asesaṃ uparujjhati;

    படிக⁴ங் ரூபஸஞ்ஞா ச, எத்தே²ஸா சி²ஜ்ஜதே 1 ஜடா’’தி.

    Paṭighaṃ rūpasaññā ca, etthesā chijjate 2 jaṭā’’ti.







    Footnotes:
    1. விஜடே (க॰)
    2. vijaṭe (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 3. ஜடாஸுத்தவண்ணனா • 3. Jaṭāsuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 3. ஜடாஸுத்தவண்ணனா • 3. Jaṭāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact