Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    5. கப³ளவக்³க³-அத்த²யோஜனா

    5. Kabaḷavagga-atthayojanā

    617. ‘‘முக²த்³வார’’ந்தி கம்மஸ்ஸ ‘‘அனாஹடே’’தி ச ‘‘விவரிஸ்ஸாமீ’’தி ச த்³வீஸு கிரியாஸு ஸம்ப³ந்த⁴பா⁴வங் த³ஸ்ஸேதுங் வுத்தங் ‘‘அனாஹரிதே முக²த்³வார’’ந்தி.

    617. ‘‘Mukhadvāra’’nti kammassa ‘‘anāhaṭe’’ti ca ‘‘vivarissāmī’’ti ca dvīsu kiriyāsu sambandhabhāvaṃ dassetuṃ vuttaṃ ‘‘anāharite mukhadvāra’’nti.

    618. ஸகலங் ஹத்த²ந்தி பஞ்சங்கு³லிங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங்.

    618.Sakalaṃ hatthanti pañcaṅguliṃ sandhāya vuttaṃ.

    619. ஸகப³ளேனாதி எத்த² கப³ளஸத்³தே³ன வசனஸ்ஸ அபரிபுண்ணகாரணங் ஸப்³ப³ம்பி க³ஹேதப்³ப³ங்.

    619.Sakabaḷenāti ettha kabaḷasaddena vacanassa aparipuṇṇakāraṇaṃ sabbampi gahetabbaṃ.

    620. பிண்டு³க்கே²பகந்திஆதீ³ஸு விச்ச²த்தே² கபச்சயோதி ஆஹ ‘‘பிண்ட³ங் உக்கி²பித்வா உக்கி²பித்வா’’தி. த்வாஸத்³தே³ன கிரியாவிஸேஸனபா⁴வங் த³ஸ்ஸேதி.

    620.Piṇḍukkhepakantiādīsu vicchatthe kapaccayoti āha ‘‘piṇḍaṃ ukkhipitvā ukkhipitvā’’ti. Tvāsaddena kiriyāvisesanabhāvaṃ dasseti.

    624. ‘‘அவகிரித்வா’’தி இமினா ஸித்தா²வகாரகந்தி எத்த² அவபுப்³போ³ கிரதா⁴துயேவ, ந கரதா⁴தூதி த³ஸ்ஸேதி.

    624. ‘‘Avakiritvā’’ti iminā sitthāvakārakanti ettha avapubbo kiradhātuyeva, na karadhātūti dasseti.

    626. ‘‘சபுசபூ’’தி ஏவங் ஸத்³த³ந்தி ‘‘சபுசபூ’’தி ஏவங் அனுகரணரவந்தி. பஞ்சமோ வக்³கோ³.

    626.‘‘Capucapū’’ti evaṃ saddanti ‘‘capucapū’’ti evaṃ anukaraṇaravanti. Pañcamo vaggo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 5. கப³ளவக்³கோ³ • 5. Kabaḷavaggo

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 5. கப³ளவக்³க³வண்ணனா • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 5. கப³ளவக்³க³வண்ணனா • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 5. கப³ளவக்³க³வண்ணனா • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 5. கப³ளவக்³க³வண்ணனா • 5. Kabaḷavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact