Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
7. காகஸுத்தவண்ணனா
7. Kākasuttavaṇṇanā
77. ஸத்தமே த⁴ங்ஸீதி கு³ணத⁴ங்ஸகோ. கஸ்ஸசி கு³ணங் அனாதி³யித்வா ஹத்தே²னபி க³ஹிதோ தஸ்ஸ ஸீஸேபி வச்சங் கரோதி. பக³ப்³போ⁴தி பாக³ப்³பி⁴யேன ஸமன்னாக³தோ. திந்திணோதி திந்திணங் வுச்சதி தண்ஹா, தாய ஸமன்னாக³தோ, ஆஸங்காப³ஹுலோ வா. லுத்³தோ³தி தா³ருணோ. அகாருணிகோதி நிக்காருணிகோ. து³ப்³ப³லோதி அப³லோ அப்பதா²மோ. ஓரவிதாதி ஓரவயுத்தோ ஓரவந்தோ சரதி. நேசயிகோதி நிசயகரோ.
77. Sattame dhaṃsīti guṇadhaṃsako. Kassaci guṇaṃ anādiyitvā hatthenapi gahito tassa sīsepi vaccaṃ karoti. Pagabbhoti pāgabbhiyena samannāgato. Tintiṇoti tintiṇaṃ vuccati taṇhā, tāya samannāgato, āsaṅkābahulo vā. Luddoti dāruṇo. Akāruṇikoti nikkāruṇiko. Dubbaloti abalo appathāmo. Oravitāti oravayutto oravanto carati. Necayikoti nicayakaro.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 7. காகஸுத்தங் • 7. Kākasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5-10. மிக³ஸாலாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-10. Migasālāsuttādivaṇṇanā