Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (10) 5. உபாலிவக்³கோ³

    (10) 5. Upālivaggo

    1-2. காமபோ⁴கீ³ஸுத்தாதி³வண்ணனா

    1-2. Kāmabhogīsuttādivaṇṇanā

    91-92. பஞ்சமஸ்ஸ பட²மே ஸாஹஸேனாதி ஸாஹஸியகம்மேன. து³தியே ப⁴யானீதி சித்துத்ராஸப⁴யானி. வேரானீதி அகுஸலவேரபுக்³க³லவேரானி. அரியோ சஸ்ஸ ஞாயோதி ஸஹ விபஸ்ஸனாய மக்³கோ³. இதி இமஸ்மிங் ஸதி இத³ங் ஹோதீதி ஏவங் இமஸ்மிங் அவிஜ்ஜாதி³கே காரணே ஸதி இத³ங் ஸங்கா²ராதி³கங் ப²லங் ஹோதி. இமஸ்ஸுப்பாதா³ இத³ங் உப்பஜ்ஜதீதி யோ யஸ்ஸ ஸஹஜாதபச்சயோ ஹோதி, தஸ்ஸ உப்பாதா³ இதரங் உப்பஜ்ஜதி நாம. இமஸ்மிங் அஸதீதி அவிஜ்ஜாதி³கே காரணே அஸதி ஸங்கா²ராதி³கங் ப²லங் ந ஹோதி. இமஸ்ஸ நிரோதா⁴தி காரணஸ்ஸ அப்பவத்தியா ப²லஸ்ஸ அப்பவத்தி ஹோதி.

    91-92. Pañcamassa paṭhame sāhasenāti sāhasiyakammena. Dutiye bhayānīti cittutrāsabhayāni. Verānīti akusalaverapuggalaverāni. Ariyo cassa ñāyoti saha vipassanāya maggo. Iti imasmiṃ sati idaṃ hotīti evaṃ imasmiṃ avijjādike kāraṇe sati idaṃ saṅkhārādikaṃ phalaṃ hoti. Imassuppādā idaṃ uppajjatīti yo yassa sahajātapaccayo hoti, tassa uppādā itaraṃ uppajjati nāma. Imasmiṃ asatīti avijjādike kāraṇe asati saṅkhārādikaṃ phalaṃ na hoti. Imassanirodhāti kāraṇassa appavattiyā phalassa appavatti hoti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    1. காமபோ⁴கீ³ஸுத்தங் • 1. Kāmabhogīsuttaṃ
    2. ப⁴யஸுத்தங் • 2. Bhayasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-4. காமபோ⁴கீ³ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-4. Kāmabhogīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact