Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    4. காமகதா²வண்ணனா

    4. Kāmakathāvaṇṇanā

    513-514. இதா³னி காமகதா² நாம ஹோதி. தத்த² யேஸங் ‘‘பஞ்சிமே, பி⁴க்க²வே, காமகு³ணா’’தி வசனமத்தங் நிஸ்ஸாய ரூபாயதனாதீ³னி பஞ்சேவாயதனானி காமாதி லத்³தி⁴, ஸெய்யதா²பி புப்³ப³ஸேலியானங்; தேஸங் கிலேஸகாமஸ்ஸேவ நிப்பரியாயேன காமபா⁴வங் த³ஸ்ஸேதுங் பஞ்சேவாதி புச்சா² ஸகவாதி³ஸ்ஸ, படிஞ்ஞா இதரஸ்ஸ. ஸேஸமெத்த² உத்தானத்த²மேவாதி.

    513-514. Idāni kāmakathā nāma hoti. Tattha yesaṃ ‘‘pañcime, bhikkhave, kāmaguṇā’’ti vacanamattaṃ nissāya rūpāyatanādīni pañcevāyatanāni kāmāti laddhi, seyyathāpi pubbaseliyānaṃ; tesaṃ kilesakāmasseva nippariyāyena kāmabhāvaṃ dassetuṃ pañcevāti pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha uttānatthamevāti.

    காமகதா²வண்ணனா.

    Kāmakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (76) 4. காமகதா² • (76) 4. Kāmakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact