Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    8. கம்மகதா²வண்ணனா

    8. Kammakathāvaṇṇanā

    889-891. இதா³னி கம்மகதா² நாம ஹோதி. தத்த² ‘‘யஸ்மா தி³ட்ட²த⁴ம்மவேத³னீயாதீ³னி தி³ட்ட²த⁴ம்மவேத³னீயட்டா²தீ³ஹி நியதானி, தஸ்மா ஸப்³பே³ கம்மா நியதா’’தி யேஸங் லத்³தி⁴, ஸெய்யதா²பி தேஸஞ்ஞேவ; தே ஸந்தா⁴ய புச்சா² ஸகவாதி³ஸ்ஸ, படிஞ்ஞா இதரஸ்ஸ. தி³ட்ட²த⁴ம்மவேத³னீயட்டே²ன நியதந்தி எத்த² தி³ட்ட²த⁴ம்மவேத³னீயங் தி³ட்ட²த⁴ம்மவேத³னீயட்ட²மேவ. ஸசே தி³ட்டே²வ த⁴ம்மே விபாகங் தா³துங் ஸக்கோதி தே³தி, நோ சே அஹோஸிகம்மங் நாம ஹோதீதி இமமத்த²ங் ஸந்தா⁴ய படிஞ்ஞா ஸகவாதி³ஸ்ஸ. மிச்ச²த்தஸம்மத்தனியாமவஸேன பனேதங் அனியதமேவாதி ஸப்³ப³ங் ஹெட்டா² வுத்தனயேனேவ வேதி³தப்³ப³ந்தி.

    889-891. Idāni kammakathā nāma hoti. Tattha ‘‘yasmā diṭṭhadhammavedanīyādīni diṭṭhadhammavedanīyaṭṭhādīhi niyatāni, tasmā sabbe kammā niyatā’’ti yesaṃ laddhi, seyyathāpi tesaññeva; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Diṭṭhadhammavedanīyaṭṭhena niyatanti ettha diṭṭhadhammavedanīyaṃ diṭṭhadhammavedanīyaṭṭhameva. Sace diṭṭheva dhamme vipākaṃ dātuṃ sakkoti deti, no ce ahosikammaṃ nāma hotīti imamatthaṃ sandhāya paṭiññā sakavādissa. Micchattasammattaniyāmavasena panetaṃ aniyatamevāti sabbaṃ heṭṭhā vuttanayeneva veditabbanti.

    கம்மகதா²வண்ணனா.

    Kammakathāvaṇṇanā.

    ஏகவீஸதிமோ வக்³கோ³.

    Ekavīsatimo vaggo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (207) 8. கம்மகதா² • (207) 8. Kammakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact