Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    கம்மட்டா²னபா⁴வனாவிதா⁴னகதா²

    Kammaṭṭhānabhāvanāvidhānakathā

    3125.

    3125.

    பாமொக்கே² பாதிமொக்க²ஸ்மிங், முகே² மொக்க²ப்பவேஸனே;

    Pāmokkhe pātimokkhasmiṃ, mukhe mokkhappavesane;

    ஸப்³ப³து³க்க²க்க²யே வுத்தே, வுத்தமேவிதரத்தயங்.

    Sabbadukkhakkhaye vutte, vuttamevitarattayaṃ.

    3126.

    3126.

    இத³ங் சதுப்³பி³த⁴ங் ஸீலங், ஞத்வா தத்த² பதிட்டி²தோ;

    Idaṃ catubbidhaṃ sīlaṃ, ñatvā tattha patiṭṭhito;

    ஸமாதி⁴ங் புன பா⁴வெத்வா, பஞ்ஞாய பரிமுச்சதி.

    Samādhiṃ puna bhāvetvā, paññāya parimuccati.

    3127.

    3127.

    த³ஸானுஸ்ஸதியோ வுத்தா, கஸிணா ச த³ஸாஸுபா⁴;

    Dasānussatiyo vuttā, kasiṇā ca dasāsubhā;

    சதஸ்ஸோ அப்பமஞ்ஞாயோ, ததா²ருப்பா பரத்³வயங்.

    Catasso appamaññāyo, tathāruppā paradvayaṃ.

    3128.

    3128.

    இச்சேவங் பன ஸப்³ப³ம்பி, சத்தாலீஸவித⁴ங் ஸியா;

    Iccevaṃ pana sabbampi, cattālīsavidhaṃ siyā;

    கம்மட்டா²னங் ஸமுத்³தி³ட்ட²ங், மம்மட்டா²னங் மனோபு⁴னோ.

    Kammaṭṭhānaṃ samuddiṭṭhaṃ, mammaṭṭhānaṃ manobhuno.

    3129.

    3129.

    உபசாரப்பனாதோ ச, ஜா²னபே⁴தா³ அதிக்கமா;

    Upacārappanāto ca, jhānabhedā atikkamā;

    வட்³ட⁴னாவட்³ட⁴னா சாபி, ததா²ரம்மணபூ⁴மிதோ.

    Vaḍḍhanāvaḍḍhanā cāpi, tathārammaṇabhūmito.

    3130.

    3130.

    க³ஹணா பச்சயா பி⁴ய்யோ, ததா² சரியானுகூலதோ;

    Gahaṇā paccayā bhiyyo, tathā cariyānukūlato;

    விஸேஸோ அயமேதேஸு, விஞ்ஞாதப்³போ³ விபா⁴வினா.

    Viseso ayametesu, viññātabbo vibhāvinā.

    3131.

    3131.

    அட்டா²னுஸ்ஸதியோ ஸஞ்ஞா-வவத்தா²னஞ்ச தத்தி²மே;

    Aṭṭhānussatiyo saññā-vavatthānañca tatthime;

    உபசாரவஹா, ஸேஸா, திங்ஸ ஜா²னவஹா மதா.

    Upacāravahā, sesā, tiṃsa jhānavahā matā.

    3132.

    3132.

    பட²மஜ்ஜா²னிகா தத்த², அஸுபா⁴ காயக³தாஸதி;

    Paṭhamajjhānikā tattha, asubhā kāyagatāsati;

    ஆனாபானஞ்ச கஸிணா, சதுக்கஜ்ஜா²னிகா இமே.

    Ānāpānañca kasiṇā, catukkajjhānikā ime.

    3133.

    3133.

    திகஜ்ஜா²னானி திஸ்ஸோவ, அப்பமஞ்ஞாத² பச்சி²மா;

    Tikajjhānāni tissova, appamaññātha pacchimā;

    சத்தாரோபி ச ஆருப்பா, சதுத்த²ஜ்ஜா²னிகா மதா.

    Cattāropi ca āruppā, catutthajjhānikā matā.

    3134.

    3134.

    அதிக்கமோ த்³விதா⁴ வுத்தோ, அங்கா³ரம்மணதோபி ச;

    Atikkamo dvidhā vutto, aṅgārammaṇatopi ca;

    சதுக்கதிகஜா²னேஸு, அங்கா³திக்கமதா மதா.

    Catukkatikajhānesu, aṅgātikkamatā matā.

    3135.

    3135.

    சதுத்தா² அப்பமஞ்ஞாபி, அங்கா³திக்கமதோ ஸியா;

    Catutthā appamaññāpi, aṅgātikkamato siyā;

    ஆரம்மணமதிக்கம்ம, ஆருப்பா பன ஜாயரே.

    Ārammaṇamatikkamma, āruppā pana jāyare.

    3136.

    3136.

    கஸிணானி த³ஸேவெத்த², வட்³டே⁴தப்³பா³னி யோகி³னா;

    Kasiṇāni dasevettha, vaḍḍhetabbāni yoginā;

    ஸேஸங் பன ச ஸப்³ப³ம்பி, ந வட்³டே⁴தப்³ப³மேவ தங்.

    Sesaṃ pana ca sabbampi, na vaḍḍhetabbameva taṃ.

    3137.

    3137.

    நிமித்தாரம்மணா தத்த², கஸிணா ச த³ஸாஸுபா⁴;

    Nimittārammaṇā tattha, kasiṇā ca dasāsubhā;

    காயே ஸதானாபானஞ்ச, பா³வீஸதி ப⁴வந்திமே.

    Kāye satānāpānañca, bāvīsati bhavantime.

    3138.

    3138.

    ஸேஸானுஸ்ஸதியோ அட்ட², ஸஞ்ஞா தா⁴துவவத்த²னங்;

    Sesānussatiyo aṭṭha, saññā dhātuvavatthanaṃ;

    விஞ்ஞாணங் நேவஸஞ்ஞா ச, த³ஸ த்³வே பா⁴வகோ³சரா.

    Viññāṇaṃ nevasaññā ca, dasa dve bhāvagocarā.

    3139.

    3139.

    சதஸ்ஸோ அப்பமஞ்ஞாயோ, த்³வே ச ஆருப்பமானஸா;

    Catasso appamaññāyo, dve ca āruppamānasā;

    இமே த⁴ம்மா வினித்³தி³ட்டா², ச² நவத்தப்³ப³கோ³சரா.

    Ime dhammā viniddiṭṭhā, cha navattabbagocarā.

    3140.

    3140.

    த³ஸாஸுபா⁴ படிக்கூல-ஸஞ்ஞா காயக³தாஸதி;

    Dasāsubhā paṭikkūla-saññā kāyagatāsati;

    தே³வேஸு ந பவத்தந்தி, த்³வாத³ஸேவாதி பூ⁴மிதோ.

    Devesu na pavattanti, dvādasevāti bhūmito.

    3141.

    3141.

    தானி த்³வாத³ஸ பி⁴ய்யோ ச, ஆனாபானஸதீபி ச;

    Tāni dvādasa bhiyyo ca, ānāpānasatīpi ca;

    ஸப்³ப³ஸோ தேரஸ வாபி, ப்³ரஹ்மலோகே ந ஜாயரே.

    Sabbaso terasa vāpi, brahmaloke na jāyare.

    3142.

    3142.

    ட²பெத்வா சதுராருப்பே, அரூபாவசரே கிர;

    Ṭhapetvā caturāruppe, arūpāvacare kira;

    அஞ்ஞே பன ந ஜாயந்தி, ஸப்³பே³ ஜாயந்தி மானுஸே.

    Aññe pana na jāyanti, sabbe jāyanti mānuse.

    3143.

    3143.

    சதுத்த²ங் கஸிணங் ஹித்வா, கஸிணா ச த³ஸாஸுபா⁴;

    Catutthaṃ kasiṇaṃ hitvā, kasiṇā ca dasāsubhā;

    தி³ட்டே²னேவ க³ஹேதப்³பா³, புப்³ப³பா⁴கே³ ப⁴வந்தி தே.

    Diṭṭheneva gahetabbā, pubbabhāge bhavanti te.

    3144.

    3144.

    ஆனாபானஞ்ச பு²ட்டே²ன, தி³ட்டே²ன தசபஞ்சகங்;

    Ānāpānañca phuṭṭhena, diṭṭhena tacapañcakaṃ;

    மாலுதோ தி³ட்ட²பு²ட்டே²ன, ஸுதேன செத்த² ஸேஸகங்.

    Māluto diṭṭhaphuṭṭhena, sutena cettha sesakaṃ.

    3145.

    3145.

    ஆகாஸகஸிணஞ்செத்த², ட²பெத்வா கஸிணா நவ;

    Ākāsakasiṇañcettha, ṭhapetvā kasiṇā nava;

    பட²மாருப்பசித்தஸ்ஸ, பச்சயா பன ஜாயரே.

    Paṭhamāruppacittassa, paccayā pana jāyare.

    3146.

    3146.

    ப⁴வந்தி ஹி அபி⁴ஞ்ஞாணங், கஸிணானி த³ஸாபி ச;

    Bhavanti hi abhiññāṇaṃ, kasiṇāni dasāpi ca;

    திஸ்ஸோபி அப்பமஞ்ஞாயோ, சதுத்த²ஸ்ஸ து பச்சயா.

    Tissopi appamaññāyo, catutthassa tu paccayā.

    3147.

    3147.

    ஹெட்டி²மஹெட்டி²மாருப்பங், பரஸ்ஸ ச பரஸ்ஸ ச;

    Heṭṭhimaheṭṭhimāruppaṃ, parassa ca parassa ca;

    நேவஸஞ்ஞா நிரோத⁴ஸ்ஸ, பச்சயோதி பகாஸிதா.

    Nevasaññā nirodhassa, paccayoti pakāsitā.

    3148.

    3148.

    ஸப்³பே³ ஸுக²விஹாரஸ்ஸ, ப⁴வனிஸ்ஸரணஸ்ஸ ச;

    Sabbe sukhavihārassa, bhavanissaraṇassa ca;

    ததா² ப⁴வஸுகா²னஞ்ச, பச்சயாதி ச தீ³பிதா.

    Tathā bhavasukhānañca, paccayāti ca dīpitā.

    3149.

    3149.

    அஸுபா⁴ த³ஸ விஞ்ஞெய்யா, ததா² காயக³தாஸதி;

    Asubhā dasa viññeyyā, tathā kāyagatāsati;

    அனுகூலா இமே ராக³-சரிதஸ்ஸ விஸேஸதோ.

    Anukūlā ime rāga-caritassa visesato.

    3150.

    3150.

    சதஸ்ஸோ அப்பமஞ்ஞாயோ, ஸவண்ணகஸிணா ததா²;

    Catasso appamaññāyo, savaṇṇakasiṇā tathā;

    அனுகூலா இமே தோ³ஸ-சரிதஸ்ஸ பகாஸிதா.

    Anukūlā ime dosa-caritassa pakāsitā.

    3151.

    3151.

    விதக்கசரிதஸ்ஸாபி, மோஹப்பகதினோபி ச;

    Vitakkacaritassāpi, mohappakatinopi ca;

    ஆனாபானஸதேகாவ, ஸப்பாயாதி விபா⁴விதா.

    Ānāpānasatekāva, sappāyāti vibhāvitā.

    3152.

    3152.

    ஸஞ்ஞா சேவ வவத்தா²னங், மரணூபஸமே ஸதி;

    Saññā ceva vavatthānaṃ, maraṇūpasame sati;

    பஞ்ஞாபகதினோ ஏதே, அனுகூலாதி தீ³பிதா.

    Paññāpakatino ete, anukūlāti dīpitā.

    3153.

    3153.

    ஆதி³அனுஸ்ஸதிச்ச²க்கங், ஸத்³தா⁴சரிதவண்ணிதங்;

    Ādianussaticchakkaṃ, saddhācaritavaṇṇitaṃ;

    ஆருப்பா கஸிணா ஸேஸா, த³ஸ ஸப்³பா³னுரூபகா.

    Āruppā kasiṇā sesā, dasa sabbānurūpakā.

    3154.

    3154.

    ஏவங் பபே⁴த³தோ ஞத்வா, கம்மட்டா²னானி பண்டி³தோ;

    Evaṃ pabhedato ñatvā, kammaṭṭhānāni paṇḍito;

    சரியாயானுகூலங் து, தேஸு யங் அத்தனோ பன.

    Cariyāyānukūlaṃ tu, tesu yaṃ attano pana.

    3155.

    3155.

    தங் க³ஹெத்வான மேதா⁴வீ, த³ள்ஹங் கல்யாணமித்தகோ;

    Taṃ gahetvāna medhāvī, daḷhaṃ kalyāṇamittako;

    உச்சே²த³ங் பலிபோ³தா⁴னங், கத்வா பட²மமேவ ச.

    Ucchedaṃ palibodhānaṃ, katvā paṭhamameva ca.

    3156.

    3156.

    அனுரூபே வஸந்தேன, விஹாரே தோ³ஸவஜ்ஜிதே;

    Anurūpe vasantena, vihāre dosavajjite;

    பா⁴வெத்வா பட²மாதீ³னி, ஜா²னானி பன ஸப்³ப³ஸோ.

    Bhāvetvā paṭhamādīni, jhānāni pana sabbaso.

    3157.

    3157.

    ததோ வுட்டா²ய ஸப்பஞ்ஞோ, ஜா²னம்ஹா பட²மாதி³தோ;

    Tato vuṭṭhāya sappañño, jhānamhā paṭhamādito;

    நாமரூபவவத்தா²னங், கத்வா கங்க²ங் விதீரிய.

    Nāmarūpavavatthānaṃ, katvā kaṅkhaṃ vitīriya.

    3158.

    3158.

    உபக்லேஸே அமக்³கோ³தி, த³ஸோபா⁴ஸாத³யோ பன;

    Upaklese amaggoti, dasobhāsādayo pana;

    மக்³கோ³ விபஸ்ஸனாஞாணங், இதி ஜானாதி பண்டி³தோ.

    Maggo vipassanāñāṇaṃ, iti jānāti paṇḍito.

    3159.

    3159.

    திண்ணங் தேஸங் வவத்தா²னே, கதே எத்தாவதா பன;

    Tiṇṇaṃ tesaṃ vavatthāne, kate ettāvatā pana;

    திண்ணங் பன ச ஸச்சானங், வவத்தா²னங் கதங் ஸியா.

    Tiṇṇaṃ pana ca saccānaṃ, vavatthānaṃ kataṃ siyā.

    3160.

    3160.

    உத³யப்³ப³யப⁴ங்கா³ ச, ப⁴யாதீ³னவனிப்³பி³தா³;

    Udayabbayabhaṅgā ca, bhayādīnavanibbidā;

    முஞ்சிதுகம்யதாஞாணங், படிஸங்கா²னுபஸ்ஸனா.

    Muñcitukamyatāñāṇaṃ, paṭisaṅkhānupassanā.

    3161.

    3161.

    ஸங்கா²ருபெக்கா²ஞாணஞ்ச, நவமங் ஸச்சானுலோமிகங்;

    Saṅkhārupekkhāñāṇañca, navamaṃ saccānulomikaṃ;

    அயங் ‘‘படிபதா³ஞாண-த³ஸ்ஸன’’ந்தி பகாஸிதா.

    Ayaṃ ‘‘paṭipadāñāṇa-dassana’’nti pakāsitā.

    3162.

    3162.

    ததோ கொ³த்ரபு⁴சித்தஸ்ஸ, ஸமனந்தரமேவ ச;

    Tato gotrabhucittassa, samanantarameva ca;

    ஸந்திமாரம்மணங் கத்வா, ஜாயதே ஞாணத³ஸ்ஸனங்.

    Santimārammaṇaṃ katvā, jāyate ñāṇadassanaṃ.

    3163.

    3163.

    ‘‘ஞாணத³ஸ்ஸனஸுத்³தீ⁴’’தி, இத³ங் ஞாணங் பகாஸிதங்;

    ‘‘Ñāṇadassanasuddhī’’ti, idaṃ ñāṇaṃ pakāsitaṃ;

    பச்சவெக்க²ணபரியந்தங், ப²லங் தஸ்ஸானுஜாயதே.

    Paccavekkhaṇapariyantaṃ, phalaṃ tassānujāyate.

    3164.

    3164.

    தேனேவ ச உபாயேன, பா⁴வெந்தோ ஸோ புனப்புனங்;

    Teneva ca upāyena, bhāvento so punappunaṃ;

    பாபுணாதி யதா² பி⁴க்கு², ஸேஸமக்³க³ப²லானி ச.

    Pāpuṇāti yathā bhikkhu, sesamaggaphalāni ca.

    3165.

    3165.

    இச்சேவமச்சந்தமவேச்ச த⁴ம்மங்;

    Iccevamaccantamavecca dhammaṃ;

    வித்³த⁴ங்ஸயித்வாகுஸலங் அஸேஸங்;

    Viddhaṃsayitvākusalaṃ asesaṃ;

    விஸோஸயித்வான தயோ ப⁴வே ஸோ;

    Visosayitvāna tayo bhave so;

    உபேதி ஸந்திங் நிருபாதி³ஸேஸங்.

    Upeti santiṃ nirupādisesaṃ.

    3166.

    3166.

    விஞ்ஞாஸக்கமதோ வாபி, புப்³பா³பரவஸேன வா;

    Viññāsakkamato vāpi, pubbāparavasena vā;

    யதி³ அக்க²ரப³ந்தே⁴ வா, அயுத்தங் விய தி³ஸ்ஸதி.

    Yadi akkharabandhe vā, ayuttaṃ viya dissati.

    3167.

    3167.

    தங் ததா² ந க³ஹேதப்³ப³ங், க³ஹேதப்³ப³மதோ³ஸதோ;

    Taṃ tathā na gahetabbaṃ, gahetabbamadosato;

    மயா உபபரிக்கி²த்வா, கதத்தா பன ஸப்³ப³ஸோ.

    Mayā upaparikkhitvā, katattā pana sabbaso.

    3168.

    3168.

    ஸெட்ட²ஸ்ஸ சோளரட்ட²ஸ்ஸ, நாபி⁴பூ⁴தே நிராகுலே;

    Seṭṭhassa coḷaraṭṭhassa, nābhibhūte nirākule;

    ஸப்³ப³ஸ்ஸ பன லோகஸ்ஸ, கா³மே ஸம்பிண்டி³தே விய.

    Sabbassa pana lokassa, gāme sampiṇḍite viya.

    3169.

    3169.

    கத³லீஸாலதாலுச்சு²-நாளிகேரவனாகுலே;

    Kadalīsālatālucchu-nāḷikeravanākule;

    கமலுப்பலஸஞ்ச²ன்ன-ஸலிலாஸயஸோபி⁴தே.

    Kamaluppalasañchanna-salilāsayasobhite.

    3170.

    3170.

    காவேரிஜலஸம்பாத-பரிபூ⁴தமஹீதலே;

    Kāverijalasampāta-paribhūtamahītale;

    இத்³தே⁴ ஸப்³ப³ங்க³ஸம்பன்னே, மங்க³லே பூ⁴தமங்க³லே.

    Iddhe sabbaṅgasampanne, maṅgale bhūtamaṅgale.

    3171.

    3171.

    பவராகாரபாகார-பரிகா²பரிவாரிதே;

    Pavarākārapākāra-parikhāparivārite;

    விஹாரே வெண்ஹுதா³ஸஸ்ஸ, த³ஸ்ஸனீயே மனோரமே.

    Vihāre veṇhudāsassa, dassanīye manorame.

    3172.

    3172.

    தீரந்தருஹவாதிர-தருராஜவிராஜிதே;

    Tīrantaruhavātira-tarurājavirājite;

    நானாதி³ஜக³ணாராமே, நானாராமமனோரமே.

    Nānādijagaṇārāme, nānārāmamanorame.

    3173.

    3173.

    சாருபங்கஜஸங்கிண்ண-தளாகஸமலங்கதே;

    Cārupaṅkajasaṃkiṇṇa-taḷākasamalaṅkate;

    ஸுரஸோத³கஸம்புண்ண-வரகூபோபஸோபி⁴தே.

    Surasodakasampuṇṇa-varakūpopasobhite.

    3174.

    3174.

    விசித்ரவிபுலச்சுக்³க³-வரமண்ட³பமண்டி³தே;

    Vicitravipulaccugga-varamaṇḍapamaṇḍite;

    ஆவாஸேஹி சனேகேஹி, அச்சந்தமுபஸோபி⁴தே.

    Āvāsehi canekehi, accantamupasobhite.

    3175.

    3175.

    உப்பதேன ச தூ²பேன, பெ⁴த்வாவ த⁴ரணீதலங்;

    Uppatena ca thūpena, bhetvāva dharaṇītalaṃ;

    ஜித்வாவாவஹஸந்தேன, கேலாஸஸிக²ரங் க²ரங்.

    Jitvāvāvahasantena, kelāsasikharaṃ kharaṃ.

    3176.

    3176.

    ஸரத³ம்பு³த³ஸங்காஸே, த³ஸ்ஸனீயே ஸமுஸ்ஸிதே;

    Saradambudasaṅkāse, dassanīye samussite;

    பஸாத³ஜனநே ரம்மே, பாஸாதே³ வஸதா மயா.

    Pasādajanane ramme, pāsāde vasatā mayā.

    3177.

    3177.

    வுத்தஸ்ஸ பு³த்³த⁴ஸீஹேன, வினயஸ்ஸ வினிச்ச²யோ;

    Vuttassa buddhasīhena, vinayassa vinicchayo;

    பு³த்³த⁴ஸீஹங் ஸமுத்³தி³ஸ்ஸ, மம ஸத்³தி⁴விஹாரிகங்.

    Buddhasīhaṃ samuddissa, mama saddhivihārikaṃ.

    3178.

    3178.

    கதோயங் பன பி⁴க்கூ²னங், ஹிதத்தா²ய ஸமாஸதோ;

    Katoyaṃ pana bhikkhūnaṃ, hitatthāya samāsato;

    வினயஸ்ஸாவபோ³த⁴த்த²ங், ஸுகே²னேவாசிரேன ச.

    Vinayassāvabodhatthaṃ, sukhenevācirena ca.

    3179.

    3179.

    அச்சுதச்சுதவிக்கந்தே, கலம்ப³குலனந்த³னே;

    Accutaccutavikkante, kalambakulanandane;

    மஹிங் ஸமனுஸாஸந்தே, ஆரத்³தோ⁴ ச ஸமாபிதோ.

    Mahiṃ samanusāsante, āraddho ca samāpito.

    3180.

    3180.

    யதா² ஸித்³தி⁴மயங் பத்தோ, அந்தராயங் வினா ததா²;

    Yathā siddhimayaṃ patto, antarāyaṃ vinā tathā;

    ஸப்³பே³ ஸிஜ்ஜ²ந்து ஸங்கப்பா, ஸத்தானங் த⁴ம்மஸங்யுதா.

    Sabbe sijjhantu saṅkappā, sattānaṃ dhammasaṃyutā.

    3181.

    3181.

    யாவ திட்ட²தி லோகஸ்மிங், மந்தா³ரோ சாருகந்த³ரோ;

    Yāva tiṭṭhati lokasmiṃ, mandāro cārukandaro;

    தாவ திட்ட²து பு³த்³த⁴ஸ்ஸ, ஸாஸனங் கலிஸாஸனங்.

    Tāva tiṭṭhatu buddhassa, sāsanaṃ kalisāsanaṃ.

    3182.

    3182.

    காலே ஸம்மா பவஸ்ஸந்து, வஸ்ஸங் வஸ்ஸவலாஹகா;

    Kāle sammā pavassantu, vassaṃ vassavalāhakā;

    பாலயந்து மஹீபாலா, த⁴ம்மதோ ஸகலங் மஹிங்.

    Pālayantu mahīpālā, dhammato sakalaṃ mahiṃ.

    3183.

    3183.

    இமங் ஸாரபூ⁴தங் ஹிதங் அத்த²யுத்தங்;

    Imaṃ sārabhūtaṃ hitaṃ atthayuttaṃ;

    கரொந்தேன பத்தங் மயா யங் து புஞ்ஞங்;

    Karontena pattaṃ mayā yaṃ tu puññaṃ;

    அயங் தேன லோகோ முனிந்த³ப்பயாதங்;

    Ayaṃ tena loko munindappayātaṃ;

    ஸிவங் வீதஸோகங் புரங் பாபுணாது.

    Sivaṃ vītasokaṃ puraṃ pāpuṇātu.

    இதி வினயவினிச்ச²யே கம்மட்டா²னபா⁴வனாவிதா⁴னகதா²

    Iti vinayavinicchaye kammaṭṭhānabhāvanāvidhānakathā

    ஸமத்தா.

    Samattā.

    இதி தம்ப³பண்ணியேன பரமவெய்யாகரணேன திபிடகனயவிதி⁴குஸலேன பரமகவிஜனஹத³யபது³மவனவிகஸனகரேன கவிவரவஸபே⁴ன பரமரதிகரவரமது⁴ரவசனுக்³கா³ரேன உரக³புரேன பு³த்³த⁴த³த்தேன ரசிதோயங் வினயவினிச்ச²யோ.

    Iti tambapaṇṇiyena paramaveyyākaraṇena tipiṭakanayavidhikusalena paramakavijanahadayapadumavanavikasanakarena kavivaravasabhena paramaratikaravaramadhuravacanuggārena uragapurena buddhadattena racitoyaṃ vinayavinicchayo.

    வினயவினிச்ச²யோ ஸமத்தோ.

    Vinayavinicchayo samatto.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact