Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    2. கணவேரபுப்பி²யத்தே²ரஅபதா³னங்

    2. Kaṇaverapupphiyattheraapadānaṃ

    7.

    7.

    ‘‘ஸித்³த⁴த்தோ² நாம ப⁴க³வா, லோகஜெட்டோ² நராஸபோ⁴;

    ‘‘Siddhattho nāma bhagavā, lokajeṭṭho narāsabho;

    புரக்க²தோ ஸாவகேஹி, நக³ரங் படிபஜ்ஜத².

    Purakkhato sāvakehi, nagaraṃ paṭipajjatha.

    8.

    8.

    ‘‘ரஞ்ஞோ அந்தேபுரே ஆஸிங், கோ³பகோ அபி⁴ஸம்மதோ;

    ‘‘Rañño antepure āsiṃ, gopako abhisammato;

    பாஸாதே³ உபவிட்டோ²ஹங், அத்³த³ஸங் லோகனாயகங்.

    Pāsāde upaviṭṭhohaṃ, addasaṃ lokanāyakaṃ.

    9.

    9.

    ‘‘கணவேரங் 1 க³ஹெத்வான, பி⁴க்கு²ஸங்கே⁴ ஸமோகிரிங்;

    ‘‘Kaṇaveraṃ 2 gahetvāna, bhikkhusaṅghe samokiriṃ;

    பு³த்³த⁴ஸ்ஸ விஸுங் கத்வான, ததோ பி⁴ய்யோ ஸமோகிரிங்.

    Buddhassa visuṃ katvāna, tato bhiyyo samokiriṃ.

    10.

    10.

    ‘‘சதுன்னவுதிதோ கப்பே, யங் புப்ப²மபி⁴பூஜயிங் 3;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ 4;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, பு³த்³த⁴பூஜாயித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    11.

    11.

    ‘‘ஸத்தாஸீதிம்ஹிதோ கப்பே, சதுராஸுங் மஹித்³தி⁴கா;

    ‘‘Sattāsītimhito kappe, caturāsuṃ mahiddhikā;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னா, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லா.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    12.

    12.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா கணவேரபுப்பி²யோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kaṇaverapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    கணவேரபுப்பி²யத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் து³தியங்.

    Kaṇaverapupphiyattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. கரவீரங் (ஸக்கதானுலோமங்), கணவீரங் (பாகத)
    2. karavīraṃ (sakkatānulomaṃ), kaṇavīraṃ (pākata)
    3. ரோபயிங் (ஸ்யா॰)
    4. ropayiṃ (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 2. கணவேரபுப்பி²யத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 2. Kaṇaverapupphiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact