Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    10. கண்டகஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    10. Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā

    428. த³ஸமே பிரேதி நிபாதபத³ங். ஸம்போ³த⁴னே வத்தமானங் பர-ஸத்³தே³ன ஸமானத்த²ங் வத³ந்தீதி ஆஹ ‘‘பர அமாமகா’’தி, அம்ஹாகங் அனஜ்ஜ²த்திகபூ⁴தாதி அத்தோ². பிரேதி வா ‘‘பரதோ’’தி இமினா ஸமானத்த²ங் நிபாதபத³ங், தஸ்மா சர பிரேதி பரதோ க³ச்ச², மா இத⁴ திட்டா²தி ஏவம்பெத்த² அத்தோ² வேதி³தப்³போ³. ஸேஸமெத்த² புரிமஸிக்கா²பத³த்³வயே வுத்தனயமேவ.

    428. Dasame pireti nipātapadaṃ. Sambodhane vattamānaṃ para-saddena samānatthaṃ vadantīti āha ‘‘para amāmakā’’ti, amhākaṃ anajjhattikabhūtāti attho. Pireti vā ‘‘parato’’ti iminā samānatthaṃ nipātapadaṃ, tasmā cara pireti parato gaccha, mā idha tiṭṭhāti evampettha attho veditabbo. Sesamettha purimasikkhāpadadvaye vuttanayameva.

    கண்டகஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    நிட்டி²தோ ஸப்பாணகவக்³கோ³ ஸத்தமோ.

    Niṭṭhito sappāṇakavaggo sattamo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 7. ஸப்பாணகவக்³கோ³ • 7. Sappāṇakavaggo

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 10. கண்டகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 10. கண்டகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 10. கண்டகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Kaṇṭakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 10. கண்டகஸிக்கா²பத³ங் • 10. Kaṇṭakasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact