Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சரியாபிடகபாளி • Cariyāpiṭakapāḷi

    7. கபிராஜசரியா

    7. Kapirājacariyā

    67.

    67.

    ‘‘யதா³ அஹங் கபி ஆஸிங், நதீ³கூலே த³ரீஸயே;

    ‘‘Yadā ahaṃ kapi āsiṃ, nadīkūle darīsaye;

    பீளிதோ ஸுஸுமாரேன, க³மனங் ந லபா⁴மஹங்.

    Pīḷito susumārena, gamanaṃ na labhāmahaṃ.

    68.

    68.

    ‘‘யம்ஹோகாஸே அஹங் ட²த்வா, ஓரா பாரங் பதாமஹங்;

    ‘‘Yamhokāse ahaṃ ṭhatvā, orā pāraṃ patāmahaṃ;

    தத்த²ச்சி² ஸத்து வத⁴கோ, கும்பீ⁴லோ லுத்³த³த³ஸ்ஸனோ.

    Tatthacchi sattu vadhako, kumbhīlo luddadassano.

    69.

    69.

    ‘‘ஸோ மங் அஸங்ஸி ‘ஏஹீ’தி, ‘அஹங்பேமீ’தி தங் வதிங்;

    ‘‘So maṃ asaṃsi ‘ehī’ti, ‘ahaṃpemī’ti taṃ vatiṃ;

    தஸ்ஸ மத்த²கமக்கம்ம, பரகூலே பதிட்ட²ஹிங்.

    Tassa matthakamakkamma, parakūle patiṭṭhahiṃ.

    70.

    70.

    ‘‘ந தஸ்ஸ அலிகங் ப⁴ணிதங், யதா² வாசங் அகாஸஹங்;

    ‘‘Na tassa alikaṃ bhaṇitaṃ, yathā vācaṃ akāsahaṃ;

    ஸச்சேன மே ஸமோ நத்தி², ஏஸா மே ஸச்சபாரமீ’’தி.

    Saccena me samo natthi, esā me saccapāramī’’ti.

    கபிராஜசரியங் ஸத்தமங்.

    Kapirājacariyaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / சரியாபிடக-அட்ட²கதா² • Cariyāpiṭaka-aṭṭhakathā / 7. கபிராஜசரியாவண்ணனா • 7. Kapirājacariyāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact