Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    10. கப்படகுரத்தே²ரகா³தா²

    10. Kappaṭakurattheragāthā

    199.

    199.

    ‘‘அயமிதி கப்படோ கப்படகுரோ, அச்சா²ய அதிப⁴ரிதாய 1;

    ‘‘Ayamiti kappaṭo kappaṭakuro, acchāya atibharitāya 2;

    அமதக⁴டிகாயங் த⁴ம்மகடமத்தோ 3, கதபத³ங் ஜா²னானி ஓசேதுங்.

    Amataghaṭikāyaṃ dhammakaṭamatto 4, katapadaṃ jhānāni ocetuṃ.

    200.

    200.

    ‘‘மா கோ² த்வங் கப்பட பசாலேஸி, மா த்வங் உபகண்ணம்ஹி தாளெஸ்ஸங்;

    ‘‘Mā kho tvaṃ kappaṭa pacālesi, mā tvaṃ upakaṇṇamhi tāḷessaṃ;

    ந ஹி 5 த்வங் கப்பட மத்தமஞ்ஞாஸி, ஸங்க⁴மஜ்ஜ²ம்ஹி பசலாயமானோதி.

    Na hi 6 tvaṃ kappaṭa mattamaññāsi, saṅghamajjhamhi pacalāyamānoti.

    … கப்படகுரோ தே²ரோ….

    … Kappaṭakuro thero….

    வக்³கோ³ சதுத்தோ² நிட்டி²தோ.

    Vaggo catuttho niṭṭhito.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    மிக³ஸிரோ ஸிவகோ ச, உபவானோ ச பண்டி³தோ;

    Migasiro sivako ca, upavāno ca paṇḍito;

    இஸிதி³ன்னோ ச கச்சானோ, நிதகோ ச மஹாவஸீ;

    Isidinno ca kaccāno, nitako ca mahāvasī;

    போடிரியபுத்தோ நிஸபோ⁴, உஸபோ⁴ கப்படகுரோதி.

    Poṭiriyaputto nisabho, usabho kappaṭakuroti.







    Footnotes:
    1. அதிப⁴ரியாய (ஸீ॰ க॰), அச்சங் ப⁴ராய (ஸ்யா॰)
    2. atibhariyāya (sī. ka.), accaṃ bharāya (syā.)
    3. த⁴ம்மகடபத்தோ (ஸ்யா॰ க॰ அட்ட²॰), த⁴ம்மகடமக்³கோ³ (ஸீ॰ அட்ட²॰)
    4. dhammakaṭapatto (syā. ka. aṭṭha.), dhammakaṭamaggo (sī. aṭṭha.)
    5. ந வா (க॰)
    6. na vā (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 10. கப்படகுரத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 10. Kappaṭakurattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact