Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    5. கதி²னஸமுட்டா²னங்

    5. Kathinasamuṭṭhānaṃ

    262.

    262.

    உப்³ப⁴தங் கதி²னங் தீணி, பட²மங் பத்தபே⁴ஸஜ்ஜங்;

    Ubbhataṃ kathinaṃ tīṇi, paṭhamaṃ pattabhesajjaṃ;

    அச்சேகங் சாபி ஸாஸங்கங், பக்கமந்தேன வா து³வே.

    Accekaṃ cāpi sāsaṅkaṃ, pakkamantena vā duve.

    உபஸ்ஸயங் பரம்பரா, அனதிரித்தங் நிமந்தனா;

    Upassayaṃ paramparā, anatirittaṃ nimantanā;

    விகப்பங் ரஞ்ஞோ விகாலே, வோஸாஸாரஞ்ஞகேன ச.

    Vikappaṃ rañño vikāle, vosāsāraññakena ca.

    உஸ்ஸயாஸன்னிசயஞ்ச, புரே பச்சா² விகாலே ச;

    Ussayāsannicayañca, pure pacchā vikāle ca;

    பஞ்சாஹிகா ஸங்கமனீ, த்³வேபி ஆவஸதே²ன ச.

    Pañcāhikā saṅkamanī, dvepi āvasathena ca.

    பஸாகே² ஆஸனே சேவ, திங்ஸ ஏகூனகா இமே;

    Pasākhe āsane ceva, tiṃsa ekūnakā ime;

    காயவாசா ந ச சித்தா 1, தீஹி த்³வாரேஹி ஜாயரே.

    Kāyavācā na ca cittā 2, tīhi dvārehi jāyare.

    த்³விஸமுட்டா²னிகா ஸப்³பே³, கதி²னேன ஸஹாஸமா.

    Dvisamuṭṭhānikā sabbe, kathinena sahāsamā.

    கதி²னஸமுட்டா²னங் நிட்டி²தங்.

    Kathinasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ந சித்ததோ (ஸ்யா॰)
    2. na cittato (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / கதி²னஸமுட்டா²னவண்ணனா • Kathinasamuṭṭhānavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / கதி²னஸமுட்டா²னவண்ணனா • Kathinasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact