Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    7.காதியானத்தே²ரகா³தா²

    7.Kātiyānattheragāthā

    411.

    411.

    ‘‘உட்டே²ஹி நிஸீத³ காதியான, மா நித்³தா³ப³ஹுலோ அஹு ஜாக³ரஸ்ஸு;

    ‘‘Uṭṭhehi nisīda kātiyāna, mā niddābahulo ahu jāgarassu;

    மா தங் அலஸங் பமத்தப³ந்து⁴, கூடேனேவ ஜினாது மச்சுராஜா.

    Mā taṃ alasaṃ pamattabandhu, kūṭeneva jinātu maccurājā.

    412.

    412.

    ‘‘ஸெய்யதா²பி 1 மஹாஸமுத்³த³வேகோ³, ஏவங் ஜாதிஜராதிவத்ததே தங்;

    ‘‘Seyyathāpi 2 mahāsamuddavego, evaṃ jātijarātivattate taṃ;

    ஸோ கரோஹி ஸுதீ³பமத்தனோ த்வங், ந ஹி தாணங் தவ விஜ்ஜதேவ அஞ்ஞங்.

    So karohi sudīpamattano tvaṃ, na hi tāṇaṃ tava vijjateva aññaṃ.

    413.

    413.

    ‘‘ஸத்தா² ஹி விஜேஸி மக்³க³மேதங், ஸங்கா³ ஜாதிஜராப⁴யா அதீதங்;

    ‘‘Satthā hi vijesi maggametaṃ, saṅgā jātijarābhayā atītaṃ;

    புப்³பா³பரரத்தமப்பமத்தோ, அனுயுஞ்ஜஸ்ஸு த³ள்ஹங் கரோஹி யோக³ங்.

    Pubbāpararattamappamatto, anuyuñjassu daḷhaṃ karohi yogaṃ.

    414.

    414.

    ‘‘புரிமானி பமுஞ்ச ப³ந்த⁴னானி, ஸங்கா⁴டிகு²ரமுண்ட³பி⁴க்க²போ⁴ஜீ;

    ‘‘Purimāni pamuñca bandhanāni, saṅghāṭikhuramuṇḍabhikkhabhojī;

    மா கி²ட்³டா³ரதிஞ்ச மா நித்³த³ங், அனுயுஞ்ஜித்த² ஜா²ய காதியான.

    Mā khiḍḍāratiñca mā niddaṃ, anuyuñjittha jhāya kātiyāna.

    415.

    415.

    ‘‘ஜா²யாஹி ஜினாஹி காதியான, யோக³க்கே²மபதே²ஸு கோவிதோ³ஸி;

    ‘‘Jhāyāhi jināhi kātiyāna, yogakkhemapathesu kovidosi;

    பப்புய்ய அனுத்தரங் விஸுத்³தி⁴ங், பரினிப்³பா³ஹிஸி வாரினாவ ஜோதி.

    Pappuyya anuttaraṃ visuddhiṃ, parinibbāhisi vārināva joti.

    416.

    416.

    ‘‘பஜ்ஜோதகரோ பரித்தரங்ஸோ, வாதேன வினம்யதே லதாவ;

    ‘‘Pajjotakaro parittaraṃso, vātena vinamyate latāva;

    ஏவம்பி துவங் அனாதி³யானோ, மாரங் இந்த³ஸகொ³த்த நித்³து⁴னாஹி;

    Evampi tuvaṃ anādiyāno, māraṃ indasagotta niddhunāhi;

    ஸோ வேத³யிதாஸு வீதராகோ³, காலங் கங்க² இதே⁴வ ஸீதிபூ⁴தோ’’தி.

    So vedayitāsu vītarāgo, kālaṃ kaṅkha idheva sītibhūto’’ti.

    … காதியானோ தே²ரோ….

    … Kātiyāno thero….







    Footnotes:
    1. ஸயதா²பி (ஸீ॰ பீ॰)
    2. sayathāpi (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 7. காதியானத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 7. Kātiyānattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact