Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    6. கடுவியஸுத்தவண்ணனா

    6. Kaṭuviyasuttavaṇṇanā

    129. ச²ட்டே² கா³வீனங் கயவிக்கயவஸேன யோகோ³ எத்தா²தி கோ³யோகோ³, கயவிக்கயங் கரொந்தோ கா³வீஹி யுஜ்ஜந்தி எத்தா²தி வா கோ³யோகோ³, கா³வீனங் விக்கயட்டா²னங். தத்த² ஜாதோ பிலக்க²ருக்கோ² கோ³யோக³பிலக்கோ², தஸ்மிங். ஸமீபத்தே² சேதங் பு⁴ம்மவசனங். தேனாஹ ‘‘கா³வீனங் விக்கயட்டா²னே உட்டி²தபிலக்க²ஸ்ஸ ஸந்திகே’’தி. ரித்தோ அஸ்ஸாதோ³ ஏதஸ்ஸாதி ரித்தஸ்ஸாதோ³. தேனாஹ ‘‘ஜா²னஸுகா²பா⁴வேன ரித்தஸ்ஸாத³’’ந்தி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ.

    129. Chaṭṭhe gāvīnaṃ kayavikkayavasena yogo etthāti goyogo, kayavikkayaṃ karonto gāvīhi yujjanti etthāti vā goyogo, gāvīnaṃ vikkayaṭṭhānaṃ. Tattha jāto pilakkharukkho goyogapilakkho, tasmiṃ. Samīpatthe cetaṃ bhummavacanaṃ. Tenāha ‘‘gāvīnaṃ vikkayaṭṭhāne uṭṭhitapilakkhassa santike’’ti. Ritto assādo etassāti rittassādo. Tenāha ‘‘jhānasukhābhāvena rittassāda’’nti. Sesamettha uttānameva.

    கடுவியஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Kaṭuviyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 6. கடுவியஸுத்தங் • 6. Kaṭuviyasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 6. கடுவியஸுத்தவண்ணனா • 6. Kaṭuviyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact