Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    2. காயஸக்கி²ஸுத்தவண்ணனா

    2. Kāyasakkhisuttavaṇṇanā

    43. து³தியே யதா² யதா² ச ததா³யதனந்தி யேன யேன காரணேன யேன யேனாகாரேன தங் பட²மஜ்ஜா²னஸங்கா²தங் ஆயதனங் ஹோதி. ததா² ததா² நங் காயேன பு²ஸித்வா விஹரதீதி தேன தேன காரணேன தேன தேனாகாரேன தங் ஸமாபத்திங் ஸஹஜாதனாமகாயேன பு²ஸித்வா விஹரதி, ஸமாபஜ்ஜதீதி அத்தோ². காயஸக்கி² வுத்தோ ப⁴க³வதா பரியாயேனாதி யஸ்மா தேன நாமாகாயேன பட²மஜ்ஜா²னங் ஸச்சி²கதங், தஸ்மா இமினா பரியாயேன காயஸக்கி² வுத்தோ. நிப்பரியாயேனாதி யத்தகங் காயேன ஸச்சி²காதப்³ப³ங், ஸப்³ப³ஸ்ஸ கதத்தா அயங் நிப்பரியாயேன காயஸக்கி² நாம.

    43. Dutiye yathā yathā ca tadāyatananti yena yena kāraṇena yena yenākārena taṃ paṭhamajjhānasaṅkhātaṃ āyatanaṃ hoti. Tathā tathā naṃ kāyena phusitvā viharatīti tena tena kāraṇena tena tenākārena taṃ samāpattiṃ sahajātanāmakāyena phusitvā viharati, samāpajjatīti attho. Kāyasakkhi vutto bhagavatā pariyāyenāti yasmā tena nāmākāyena paṭhamajjhānaṃ sacchikataṃ, tasmā iminā pariyāyena kāyasakkhi vutto. Nippariyāyenāti yattakaṃ kāyena sacchikātabbaṃ, sabbassa katattā ayaṃ nippariyāyena kāyasakkhi nāma.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 2. காயஸக்கீ²ஸுத்தங் • 2. Kāyasakkhīsuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸம்பா³த⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Sambādhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact