Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    து³தியகா³தா²ஸங்க³ணிகங்

    Dutiyagāthāsaṅgaṇikaṃ

    1. காயிகாதி³ஆபத்தி

    1. Kāyikādiāpatti

    474. கதி ஆபத்தியோ காயிகா, கதி வாசஸிகா கதா.

    474. Kati āpattiyo kāyikā, kati vācasikā katā.

    சா²தெ³ந்தஸ்ஸ கதி ஆபத்தியோ, கதி ஸங்ஸக்³க³பச்சயா.

    Chādentassa kati āpattiyo, kati saṃsaggapaccayā.

    சா²பத்தியோ காயிகா, ச² வாசஸிகா கதா;

    Chāpattiyo kāyikā, cha vācasikā katā;

    சா²தெ³ந்தஸ்ஸ திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ, பஞ்ச ஸங்ஸக்³க³பச்சயா.

    Chādentassa tisso āpattiyo, pañca saṃsaggapaccayā.

    அருணுக்³கே³ கதி ஆபத்தியோ, கதி யாவததியகா;

    Aruṇugge kati āpattiyo, kati yāvatatiyakā;

    கதெத்த² அட்ட² வத்து²கா, கதிஹி ஸப்³ப³ஸங்க³ஹோ.

    Katettha aṭṭha vatthukā, katihi sabbasaṅgaho.

    அருணுக்³கே³ திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ, த்³வே யாவததியகா;

    Aruṇugge tisso āpattiyo, dve yāvatatiyakā;

    ஏகெத்த² அட்ட² வத்து²கா, ஏகேன ஸப்³ப³ஸங்க³ஹோ.

    Ekettha aṭṭha vatthukā, ekena sabbasaṅgaho.

    வினயஸ்ஸ கதி மூலானி, யானி பு³த்³தே⁴ன பஞ்ஞத்தா;

    Vinayassa kati mūlāni, yāni buddhena paññattā;

    வினயக³ருகா கதி வுத்தா, து³ட்டு²ல்லச்சா²த³னா கதி.

    Vinayagarukā kati vuttā, duṭṭhullacchādanā kati.

    வினயஸ்ஸ த்³வே மூலானி, யானி பு³த்³தே⁴ன பஞ்ஞத்தா;

    Vinayassa dve mūlāni, yāni buddhena paññattā;

    வினயக³ருகா த்³வே வுத்தா, த்³வே து³ட்டு²ல்லச்சா²த³னா.

    Vinayagarukā dve vuttā, dve duṭṭhullacchādanā.

    கா³மந்தரே கதி ஆபத்தியோ, கதி நதி³பாரபச்சயா;

    Gāmantare kati āpattiyo, kati nadipārapaccayā;

    கதிமங்ஸேஸு து²ல்லச்சயங், கதிமங்ஸேஸு து³க்கடங்.

    Katimaṃsesu thullaccayaṃ, katimaṃsesu dukkaṭaṃ.

    கா³மந்தரே சதஸ்ஸோ ஆபத்தியோ, சதஸ்ஸோ நதி³பாரபச்சயா;

    Gāmantare catasso āpattiyo, catasso nadipārapaccayā;

    ஏகமங்ஸே து²ல்லச்சயங், நவமங்ஸேஸு து³க்கடங்.

    Ekamaṃse thullaccayaṃ, navamaṃsesu dukkaṭaṃ.

    கதி வாசஸிகா ரத்திங், கதி வாசஸிகா தி³வா;

    Kati vācasikā rattiṃ, kati vācasikā divā;

    த³த³மானஸ்ஸ கதி ஆபத்தியோ, படிக்³க³ண்ஹந்தஸ்ஸ கித்தகா.

    Dadamānassa kati āpattiyo, paṭiggaṇhantassa kittakā.

    த்³வே வாசஸிகா ரத்திங், த்³வே வாசஸிகா தி³வா;

    Dve vācasikā rattiṃ, dve vācasikā divā;

    த³த³மானஸ்ஸ திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ, சத்தாரோ ச படிக்³க³ஹே.

    Dadamānassa tisso āpattiyo, cattāro ca paṭiggahe.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / (1) காயிகாதி³ஆபத்திவண்ணனா • (1) Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / காயிகாதி³ஆபத்திவண்ணனா • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / காயிகாதி³ஆபத்திவண்ணனா • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / காயிகாதி³ஆபத்திவண்ணனா • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / (1) காயிகாதி³ஆபத்திவண்ணனா • (1) Kāyikādiāpattivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact