Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    3. க²ண்ட³புல்லியத்தே²ரஅபதா³னங்

    3. Khaṇḍapulliyattheraapadānaṃ

    12.

    12.

    ‘‘பு²ஸ்ஸஸ்ஸ கோ² ப⁴க³வதோ, தூ²போ ஆஸி மஹாவனே;

    ‘‘Phussassa kho bhagavato, thūpo āsi mahāvane;

    குஞ்ஜரேஹி ததா³ பி⁴ன்னோ, பரூள்ஹோ பாத³போ 1 தஹிங்.

    Kuñjarehi tadā bhinno, parūḷho pādapo 2 tahiṃ.

    13.

    13.

    ‘‘விஸமஞ்ச ஸமங் கத்வா, ஸுதா⁴பிண்ட³ங் அதா³ஸஹங்;

    ‘‘Visamañca samaṃ katvā, sudhāpiṇḍaṃ adāsahaṃ;

    திலோகக³ருனோ தஸ்ஸ, கு³ணேஹி பரிதோஸிதோ 3.

    Tilokagaruno tassa, guṇehi paritosito 4.

    14.

    14.

    ‘‘த்³வேனவுதே இதோ கப்பே, யங் கம்மமகரிங் ததா³;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, ஸுதா⁴பிண்ட³ஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sudhāpiṇḍassidaṃ phalaṃ.

    15.

    15.

    ‘‘ஸத்தஸத்ததிகப்பம்ஹி, ஜிதஸேனாஸுங் ஸோளஸ;

    ‘‘Sattasattatikappamhi, jitasenāsuṃ soḷasa;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னா, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லா.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    16.

    16.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா க²ண்ட³பு²ல்லியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā khaṇḍaphulliyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    க²ண்ட³புல்லியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ததியங்.

    Khaṇḍapulliyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. பரூள்ஹபாத³போ (ஸீ॰), ஸங்ரூள்ஹோ பாத³போ (ஸ்யா॰)
    2. parūḷhapādapo (sī.), saṃrūḷho pādapo (syā.)
    3. பரிதோ ஸுதோ (க॰)
    4. parito suto (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact