Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    க²ந்த⁴கபுச்சா²கதா²

    Khandhakapucchākathā

    298.

    298.

    க²ந்த⁴கேஸுபி ஆபத்தி-பபே⁴த³ங் ஆக³தங் பன;

    Khandhakesupi āpatti-pabhedaṃ āgataṃ pana;

    பாடவத்தா²ய பி⁴க்கூ²னங், பவக்கா²மி நிபோ³த⁴த².

    Pāṭavatthāya bhikkhūnaṃ, pavakkhāmi nibodhatha.

    299.

    299.

    க²ந்த⁴கே பட²மே தாவ, கதி ஆபத்தியோ ஸியுங்?

    Khandhake paṭhame tāva, kati āpattiyo siyuṃ?

    க²ந்த⁴கே பட²மே தாவ, த்³வே பனாபத்தியோ ஸியுங்.

    Khandhake paṭhame tāva, dve panāpattiyo siyuṃ.

    300.

    300.

    ஊனவீஸதிவஸ்ஸங் து, கரோதோ உபஸம்பத³ங்;

    Ūnavīsativassaṃ tu, karoto upasampadaṃ;

    ஹோதி பாசித்தியங் தஸ்ஸ, ஸேஸேஸு பன து³க்கடங்.

    Hoti pācittiyaṃ tassa, sesesu pana dukkaṭaṃ.

    301.

    301.

    கதி ஆபத்தியோ ஹொந்தி;

    Kati āpattiyo honti;

    க²ந்த⁴கே து உபோஸதே²?

    Khandhake tu uposathe?

    திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ ஹொந்தி;

    Tisso āpattiyo honti;

    க²ந்த⁴கே து உபோஸதே².

    Khandhake tu uposathe.

    302.

    302.

    ‘‘நஸ்ஸந்தேதே வினஸ்ஸந்து’’, இதி பே⁴த³புரக்க²கா;

    ‘‘Nassantete vinassantu’’, iti bhedapurakkhakā;

    உபோஸத²ஸ்ஸ கரணே, து²ல்லச்சயமுதீ³ரிதங்.

    Uposathassa karaṇe, thullaccayamudīritaṃ.

    303.

    303.

    உக்கி²த்தகேன ஸத்³தி⁴ங் து, கரொந்தஸ்ஸ உபோஸத²ங்;

    Ukkhittakena saddhiṃ tu, karontassa uposathaṃ;

    ஹோதி பாசித்தியங் தஸ்ஸ, ஸேஸேஸு பன து³க்கடங்.

    Hoti pācittiyaṃ tassa, sesesu pana dukkaṭaṃ.

    304.

    304.

    கதி ஆபத்தியோ வுத்தா, வத³ வஸ்ஸூபனாயிகே?

    Kati āpattiyo vuttā, vada vassūpanāyike?

    ஏகாவ து³க்கடாபத்தி, வுத்தா வஸ்ஸூபனாயிகே.

    Ekāva dukkaṭāpatti, vuttā vassūpanāyike.

    305.

    305.

    கதி ஆபத்தியோ வுத்தா, க²ந்த⁴கே து பவாரணே?

    Kati āpattiyo vuttā, khandhake tu pavāraṇe?

    திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ வுத்தா, உபோஸத²ஸமா மதா.

    Tisso āpattiyo vuttā, uposathasamā matā.

    306.

    306.

    கதி ஆபத்தியோ வுத்தா, சம்மே? திஸ்ஸோவ தீ³பிதா;

    Kati āpattiyo vuttā, camme? Tissova dīpitā;

    மாரெந்தானங் து பாசித்தி, க³ஹெத்வா வச்ச²தரிங் பன.

    Mārentānaṃ tu pācitti, gahetvā vacchatariṃ pana.

    307.

    307.

    அங்க³ஜாதங் சு²பந்தஸ்ஸ, ரத்தேன பன சேதஸா;

    Aṅgajātaṃ chupantassa, rattena pana cetasā;

    தஸ்ஸ து²ல்லச்சயங் வுத்தங், ஸேஸேஸு பன து³க்கடங்.

    Tassa thullaccayaṃ vuttaṃ, sesesu pana dukkaṭaṃ.

    308.

    308.

    கதி ஆபத்தியோ வுத்தா, பே⁴ஸஜ்ஜக்க²ந்த⁴கே பன?

    Kati āpattiyo vuttā, bhesajjakkhandhake pana?

    திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ வுத்தா, பே⁴ஸஜ்ஜக்க²ந்த⁴கே பன.

    Tisso āpattiyo vuttā, bhesajjakkhandhake pana.

    309.

    309.

    ஸமந்தா த்³வங்கு³லே தத்த², து²ல்லச்சயமுதீ³ரிதங்;

    Samantā dvaṅgule tattha, thullaccayamudīritaṃ;

    போ⁴ஜ்ஜயாகூ³ஸு பாசித்தி, ஸேஸேஸு பன து³க்கடங்.

    Bhojjayāgūsu pācitti, sesesu pana dukkaṭaṃ.

    310.

    310.

    கதி²னே நத்தி² ஆபத்தி, பஞ்ஞத்தங் கேவலங் பன;

    Kathine natthi āpatti, paññattaṃ kevalaṃ pana;

    கதி சீவரஸங்யுத்தே, வுத்தா ஆபத்தியோ பன?

    Kati cīvarasaṃyutte, vuttā āpattiyo pana?

    311.

    311.

    திஸ்ஸோ சீவரஸங்யுத்தே, வுத்தா ஆபத்தியோ பன;

    Tisso cīvarasaṃyutte, vuttā āpattiyo pana;

    குஸவாகமயே சீரே, து²ல்லச்சயமுதீ³ரிதங்.

    Kusavākamaye cīre, thullaccayamudīritaṃ.

    312.

    312.

    ஸனிஸ்ஸக்³கா³வ பாசித்தி, அதிரேகே து சீவரே;

    Sanissaggāva pācitti, atireke tu cīvare;

    ஸேஸேஸு து³க்கடங் வுத்தங், பு³த்³தே⁴னாதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Sesesu dukkaṭaṃ vuttaṃ, buddhenādiccabandhunā.

    313.

    313.

    சம்பெய்யகே ச கோஸம்பே³, கம்மஸ்மிங் பாரிவாஸிகே;

    Campeyyake ca kosambe, kammasmiṃ pārivāsike;

    ததா² ஸமுச்சயே ஏகா, து³க்கடாபத்தி தீ³பிதா.

    Tathā samuccaye ekā, dukkaṭāpatti dīpitā.

    314.

    314.

    கதி ஆபத்தியோ வுத்தா, ஸமத²க்க²ந்த⁴கே பன?

    Kati āpattiyo vuttā, samathakkhandhake pana?

    த்³வேயேவாபத்தியோ வுத்தா, ஸமத²க்க²ந்த⁴கே பன.

    Dveyevāpattiyo vuttā, samathakkhandhake pana.

    315.

    315.

    ச²ந்த³ஸ்ஸ தா³யகோ பி⁴க்கு², பாசித்தி யதி³ கீ²யதி;

    Chandassa dāyako bhikkhu, pācitti yadi khīyati;

    ஸேஸேஸு பன ஸப்³ப³த்த², து³க்கடங் ஸமுதா³ஹடங்.

    Sesesu pana sabbattha, dukkaṭaṃ samudāhaṭaṃ.

    316.

    316.

    கதி கு²த்³த³கவத்து²ஸ்மிங், வுத்தா ஆபத்தியோ பன?

    Kati khuddakavatthusmiṃ, vuttā āpattiyo pana?

    திஸ்ஸோ கு²த்³த³கவத்து²ஸ்மிங், வுத்தா ஆபத்தியோ பன.

    Tisso khuddakavatthusmiṃ, vuttā āpattiyo pana.

    317.

    317.

    அத்தனோ அங்க³ஜாதங் து, சி²ந்த³ங் து²ல்லச்சயங் பு²ஸே;

    Attano aṅgajātaṃ tu, chindaṃ thullaccayaṃ phuse;

    ரோமந்தே² ஹோதி பாசித்தி, ஸேஸே ஆபத்தி து³க்கடங்.

    Romanthe hoti pācitti, sese āpatti dukkaṭaṃ.

    318.

    318.

    ததா² ஸேனாஸனஸ்மிங் து, திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ ஸியுங்;

    Tathā senāsanasmiṃ tu, tisso āpattiyo siyuṃ;

    விஸ்ஸஜ்ஜனே ச க³ருனோ, து²ல்லச்சயமுதீ³ரிதங்.

    Vissajjane ca garuno, thullaccayamudīritaṃ.

    319.

    319.

    நிக்கட்³ட⁴னே ச பாசித்தி, ஸங்கி⁴கம்ஹா விஹாரதோ;

    Nikkaḍḍhane ca pācitti, saṅghikamhā vihārato;

    ஸேஸேஸு பன ஸப்³ப³த்த², து³க்கடங் ஸமுதா³ஹடங்.

    Sesesu pana sabbattha, dukkaṭaṃ samudāhaṭaṃ.

    320.

    320.

    கதி ஆபத்தியோ ஸங்க⁴-பே⁴தே³ வுத்தா மஹேஸினா?

    Kati āpattiyo saṅgha-bhede vuttā mahesinā?

    த்³வே பனாபத்தியோ ஸங்க⁴-பே⁴தே³ வுத்தா மஹேஸினா.

    Dve panāpattiyo saṅgha-bhede vuttā mahesinā.

    321.

    321.

    பே⁴தா³னுவத்தகானங் து, து²ல்லச்சயமுதீ³ரிதங்;

    Bhedānuvattakānaṃ tu, thullaccayamudīritaṃ;

    க³ணபோ⁴கே³ து பி⁴க்கூ²னங், பாசித்தி பரிதீ³பிதா.

    Gaṇabhoge tu bhikkhūnaṃ, pācitti paridīpitā.

    322.

    322.

    க²ந்த⁴கே வத்தஸங்யுத்தே, கதி ஆபத்தியோ மதா?

    Khandhake vattasaṃyutte, kati āpattiyo matā?

    க²ந்த⁴கே வத்தஸங்யுத்தே, து³க்கடாபத்தியேவ ஸா.

    Khandhake vattasaṃyutte, dukkaṭāpattiyeva sā.

    323.

    323.

    ட²பனே பாதிமொக்க²ஸ்ஸ, ததா² ஏகாவ தீ³பிதா;

    Ṭhapane pātimokkhassa, tathā ekāva dīpitā;

    பி⁴க்கு²னிக்க²ந்த⁴கே சாபி, கதி ஆபத்தியோ மதா?

    Bhikkhunikkhandhake cāpi, kati āpattiyo matā?

    324.

    324.

    பி⁴க்கு²னிக்க²ந்த⁴கே சாபி, த்³வே பனாபத்தியோ மதா;

    Bhikkhunikkhandhake cāpi, dve panāpattiyo matā;

    அபவாரணாய பாசித்தி, ஸேஸேஸு பன து³க்கடங்.

    Apavāraṇāya pācitti, sesesu pana dukkaṭaṃ.

    க²ந்த⁴கபுச்சா²கதா² நிட்டி²தா.

    Khandhakapucchākathā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact