Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
10. க²ணிககதா²வண்ணனா
10. Khaṇikakathāvaṇṇanā
906-907. பத²வியாதி³ரூபேஸு கேஸஞ்சி உப்பாதோ³ கேஸஞ்சி நிரோதோ⁴தி ஏவங் பதிட்டா²னங் ரூபஸந்ததியா ஹோதி. ந ஹி ரூபானங் அனந்தராதி³பச்சயா ஸந்தி, யேஹி அரூபஸந்ததியா விய ரூபஸந்ததியா பவத்தி ஸியாதி சித்தே ‘‘சித்தே மஹாபத²வீ ஸண்டா²தீ’’திஆதி³ சோதி³தங்.
906-907. Pathaviyādirūpesu kesañci uppādo kesañci nirodhoti evaṃ patiṭṭhānaṃ rūpasantatiyā hoti. Na hi rūpānaṃ anantarādipaccayā santi, yehi arūpasantatiyā viya rūpasantatiyā pavatti siyāti citte ‘‘citte mahāpathavī saṇṭhātī’’tiādi coditaṃ.
க²ணிககதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.
Khaṇikakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
பா³வீஸதிமவக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Bāvīsatimavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (217) 10. க²ணிககதா² • (217) 10. Khaṇikakathā
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 10. க²ணிககதா²வண்ணனா • 10. Khaṇikakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 10. க²ணிககதா²வண்ணனா • 10. Khaṇikakathāvaṇṇanā