Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    19. ஏகூனவீஸதிமவக்³கோ³

    19. Ekūnavīsatimavaggo

    1. கிலேஸபஜஹனகதா²வண்ணனா

    1. Kilesapajahanakathāvaṇṇanā

    828-831. தே பனாதி யே அரியமக்³கே³ன பஹீனா கிலேஸா, தே பன. காமஞ்செத்த² மக்³கே³ன பஹாதப்³ப³கிலேஸா மக்³க³பா⁴வனாய அஸதி உப்பஜ்ஜனாரஹா க²ணத்தயங் ந ஆக³தாதி ச அனாக³தா நாம ஸியுங், யஸ்மா பன தே ந உப்பஜ்ஜிஸ்ஸந்தி, தஸ்மா ததா² ந வுச்சந்தீதி த³ட்ட²ப்³ப³ங். தேனேவாஹ ‘‘நாபி ப⁴விஸ்ஸந்தீ’’தி.

    828-831. Te panāti ye ariyamaggena pahīnā kilesā, te pana. Kāmañcettha maggena pahātabbakilesā maggabhāvanāya asati uppajjanārahā khaṇattayaṃ na āgatāti ca anāgatā nāma siyuṃ, yasmā pana te na uppajjissanti, tasmā tathā na vuccantīti daṭṭhabbaṃ. Tenevāha ‘‘nāpi bhavissantī’’ti.

    கிலேஸபஜஹனகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Kilesapajahanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (186) 1. கிலேஸஜஹனகதா² • (186) 1. Kilesajahanakathā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 1. கிலேஸபஜஹனகதா²வண்ணனா • 1. Kilesapajahanakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 1. கிலேஸபஜஹனகதா²வண்ணனா • 1. Kilesapajahanakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact