Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    7. கோகாலிகஸுத்தவண்ணனா

    7. Kokālikasuttavaṇṇanā

    178. ஸத்தமே அப்பமெய்யங் பமினந்தோதி அப்பமெய்யங் கீ²ணாஸவபுக்³க³லங் ‘‘எத்தகங் ஸீலங், எத்தகோ ஸமாதி⁴, எத்தகா பஞ்ஞா’’தி ஏவங் மினந்தோ. கோத⁴வித்³வா விகப்பயேதி கோ இத⁴ வித்³வா மேதா⁴வீ விகப்பெய்ய, கீ²ணாஸவோவ கீ²ணாஸவங் மினந்தோ கப்பெய்யாதி தீ³பேதி. நிவுதங் தங் மஞ்ஞேதி யோ பன புது²ஜ்ஜனோ தங் பமேதுங் ஆரப⁴தி, தங் நிவுதங் அவகுஜ்ஜபஞ்ஞங் மஞ்ஞாமீதி. ஸத்தமங்.

    178. Sattame appameyyaṃ paminantoti appameyyaṃ khīṇāsavapuggalaṃ ‘‘ettakaṃ sīlaṃ, ettako samādhi, ettakā paññā’’ti evaṃ minanto. Kodhavidvā vikappayeti ko idha vidvā medhāvī vikappeyya, khīṇāsavova khīṇāsavaṃ minanto kappeyyāti dīpeti. Nivutaṃ taṃ maññeti yo pana puthujjano taṃ pametuṃ ārabhati, taṃ nivutaṃ avakujjapaññaṃ maññāmīti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 7. கோகாலிகஸுத்தங் • 7. Kokālikasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7. கோகாலிகஸுத்தவண்ணனா • 7. Kokālikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact