Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā |
2. கோஸியவக்³கோ³
2. Kosiyavaggo
1. கோஸியஸிக்கா²பத³வண்ணனா
1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
542. தேன ஸமயேனாதி கோஸியஸிக்கா²பத³ங். தத்த² ஸந்த²ரித்வா கதங் ஹோதீதி ஸமே பூ⁴மிபா⁴கே³ கோஸியங்ஸூனி உபரூபரி ஸந்த²ரித்வா கஞ்ஜிகாதீ³ஹி ஸிஞ்சித்வா கதங் ஹோதி. ஏகேனபி கோஸியங்ஸுனா மிஸ்ஸித்வாதி திட்ட²து அத்தனோ ருசிவஸேன மிஸ்ஸிதங், ஸசேபி தஸ்ஸ கரணட்டா²னே வாதோ ஏகங் கோஸியங்ஸுங் ஆனெத்வா பாதேதி, ஏவம்பி மிஸ்ஸெத்வா கதமேவ ஹோதீதி. ஸேஸங் உத்தானத்த²மேவ.
542.Tenasamayenāti kosiyasikkhāpadaṃ. Tattha santharitvā kataṃ hotīti same bhūmibhāge kosiyaṃsūni uparūpari santharitvā kañjikādīhi siñcitvā kataṃ hoti. Ekenapi kosiyaṃsunā missitvāti tiṭṭhatu attano rucivasena missitaṃ, sacepi tassa karaṇaṭṭhāne vāto ekaṃ kosiyaṃsuṃ ānetvā pāteti, evampi missetvā katameva hotīti. Sesaṃ uttānatthameva.
ச²ஸமுட்டா²னங், கிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங் பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மவசீகம்மங்,
Chasamuṭṭhānaṃ, kiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ paṇṇattivajjaṃ, kāyakammavacīkammaṃ,
திசித்தங், திவேத³னந்தி.
Ticittaṃ, tivedananti.
கோஸியஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 1. கோஸியஸிக்கா²பத³ங் • 1. Kosiyasikkhāpadaṃ
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 1. கோஸியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 1. கோஸியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. கோஸியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā