Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    5-6. குலூபகஸுத்தாதி³வண்ணனா

    5-6. Kulūpakasuttādivaṇṇanā

    225-226. பஞ்சமே அனாமந்தசாரே ஆபஜ்ஜதீதி ‘‘நிமந்திதோ ஸப⁴த்தோ ஸமானோ ஸந்தங் பி⁴க்கு²ங் அனாபுச்சா² புரேப⁴த்தங் வா பச்சா²ப⁴த்தங் வா குலேஸு சாரித்தங் ஆபஜ்ஜெய்யா’’தி ஸிக்கா²பதே³ (பாரா॰ 294) வுத்தங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. ரஹோ நிஸஜ்ஜாயாதிஆதீ³னிபி தேஸங் தேஸங் ஸிக்கா²பதா³னங் வஸேன வேதி³தப்³பா³னி. ச²ட்டே² அதிவேலந்தி அதிக்கந்தபமாணகாலங். ஸத்தமங் உத்தானமேவ.

    225-226. Pañcame anāmantacāre āpajjatīti ‘‘nimantito sabhatto samāno santaṃ bhikkhuṃ anāpucchā purebhattaṃ vā pacchābhattaṃ vā kulesu cārittaṃ āpajjeyyā’’ti sikkhāpade (pārā. 294) vuttaṃ āpattiṃ āpajjati. Raho nisajjāyātiādīnipi tesaṃ tesaṃ sikkhāpadānaṃ vasena veditabbāni. Chaṭṭhe ativelanti atikkantapamāṇakālaṃ. Sattamaṃ uttānameva.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    5. பட²மகுலூபகஸுத்தங் • 5. Paṭhamakulūpakasuttaṃ
    6. து³தியகுலூபகஸுத்தங் • 6. Dutiyakulūpakasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. பட²மதீ³க⁴சாரிகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact