Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
(૧૨) ૨. અન્ધકવિન્દવગ્ગો
(12) 2. Andhakavindavaggo
૧-૪. કુલૂપકસુત્તાદિવણ્ણના
1-4. Kulūpakasuttādivaṇṇanā
૧૧૧-૧૧૪. દુતિયસ્સ પઠમે અસન્થવેસુ કુલેસુ વિસ્સાસો એતસ્સાતિ અસન્થવવિસ્સાસી. અનિસ્સરો હુત્વા વિકપ્પેતિ સંવિદહતિ સીલેનાતિ અનિસ્સરવિકપ્પી. વિસ્સટ્ઠાનિ વિસું ખિત્તાનિ ભેદેન અવત્થિતાનિ કુલાનિ ઘટનત્થાય ઉપસેવતિ સીલેનાતિ વિસ્સટ્ઠુપસેવી. દુતિયાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
111-114. Dutiyassa paṭhame asanthavesu kulesu vissāso etassāti asanthavavissāsī. Anissaro hutvā vikappeti saṃvidahati sīlenāti anissaravikappī. Vissaṭṭhāni visuṃ khittāni bhedena avatthitāni kulāni ghaṭanatthāya upasevati sīlenāti vissaṭṭhupasevī. Dutiyādīni uttānatthāneva.
કુલૂપકસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kulūpakasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૧. કુલૂપકસુત્તં • 1. Kulūpakasuttaṃ
૨. પચ્છાસમણસુત્તં • 2. Pacchāsamaṇasuttaṃ
૩. સમ્માસમાધિસુત્તં • 3. Sammāsamādhisuttaṃ
૪. અન્ધકવિન્દસુત્તં • 4. Andhakavindasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૧. કુલૂપકસુત્તવણ્ણના • 1. Kulūpakasuttavaṇṇanā
૨. પચ્છાસમણસુત્તવણ્ણના • 2. Pacchāsamaṇasuttavaṇṇanā
૪. અન્ધકવિન્દસુત્તવણ્ણના • 4. Andhakavindasuttavaṇṇanā