Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    12. குஸீதமூலகஸுத்தங்

    12. Kusītamūlakasuttaṃ

    106. ஸாவத்தி²யங் விஹரதி…பே॰… ‘‘தா⁴துஸோவ, பி⁴க்க²வே, ஸத்தா ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி. குஸீதா குஸீதேஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; முட்ட²ஸ்ஸதினோ முட்ட²ஸ்ஸதீஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; து³ப்பஞ்ஞா து³ப்பஞ்ஞேஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; ஆரத்³த⁴வீரியா ஆரத்³த⁴வீரியேஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; உபட்டி²தஸ்ஸதினோ உபட்டி²தஸ்ஸதீஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தி; பஞ்ஞவந்தோ பஞ்ஞவந்தேஹி ஸத்³தி⁴ங் ஸங்ஸந்த³ந்தி ஸமெந்தீதி…பே॰…. த்³வாத³ஸமங்.

    106. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dhātusova, bhikkhave, sattā saṃsandanti samenti. Kusītā kusītehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; muṭṭhassatino muṭṭhassatīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; duppaññā duppaññehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; āraddhavīriyā āraddhavīriyehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; upaṭṭhitassatino upaṭṭhitassatīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; paññavanto paññavantehi saddhiṃ saṃsandanti samentīti…pe…. Dvādasamaṃ.

    து³தியோ வக்³கோ³.

    Dutiyo vaggo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஸத்திமா ஸனிதா³னஞ்ச, கி³ஞ்ஜகாவஸதே²ன ச;

    Sattimā sanidānañca, giñjakāvasathena ca;

    ஹீனாதி⁴முத்தி சங்கமங், ஸகா³தா² அஸ்ஸத்³த⁴ஸத்தமங்.

    Hīnādhimutti caṅkamaṃ, sagāthā assaddhasattamaṃ.

    அஸ்ஸத்³த⁴மூலகா பஞ்ச, சத்தாரோ அஹிரிகமூலகா;

    Assaddhamūlakā pañca, cattāro ahirikamūlakā;

    அனொத்தப்பமூலகா தீணி, து³வே அப்பஸ்ஸுதேன ச.

    Anottappamūlakā tīṇi, duve appassutena ca.

    குஸீதங் ஏககங் வுத்தங், ஸுத்தந்தா தீணி பஞ்சகா;

    Kusītaṃ ekakaṃ vuttaṃ, suttantā tīṇi pañcakā;

    பா³வீஸதி வுத்தா ஸுத்தா, து³தியோ வக்³கோ³ பவுச்சதீதி.

    Bāvīsati vuttā suttā, dutiyo vaggo pavuccatīti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 8-12. அஸ்ஸத்³த⁴மூலகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 8-12. Assaddhamūlakasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 8-12. அஸ்ஸத்³த⁴மூலகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 8-12. Assaddhamūlakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact