Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    6. குஸுமாஸனியத்தே²ரஅபதா³னங்

    6. Kusumāsaniyattheraapadānaṃ

    65.

    65.

    ‘‘நக³ரே த⁴ஞ்ஞவதியா, அஹோஸிங் ப்³ராஹ்மணோ ததா³;

    ‘‘Nagare dhaññavatiyā, ahosiṃ brāhmaṇo tadā;

    லக்க²ணே இதிஹாஸே ச, ஸனிக⁴ண்டு³ஸகேடுபே⁴.

    Lakkhaṇe itihāse ca, sanighaṇḍusakeṭubhe.

    66.

    66.

    ‘‘பத³கோ வெய்யாகரணோ, நிமித்தகோவிதோ³ அஹங்;

    ‘‘Padako veyyākaraṇo, nimittakovido ahaṃ;

    மந்தே ச ஸிஸ்ஸே வாசேஸிங், திண்ணங் வேதா³ன பாரகூ³.

    Mante ca sisse vācesiṃ, tiṇṇaṃ vedāna pāragū.

    67.

    67.

    ‘‘பஞ்ச உப்பலஹத்தா²னி, பிட்டி²யங் ட²பிதானி மே;

    ‘‘Pañca uppalahatthāni, piṭṭhiyaṃ ṭhapitāni me;

    ஆஹுதிங் யிட்டு²காமோஹங், பிதுமாதுஸமாக³மே.

    Āhutiṃ yiṭṭhukāmohaṃ, pitumātusamāgame.

    68.

    68.

    ‘‘ததா³ விபஸ்ஸீ ப⁴க³வா, பி⁴க்கு²ஸங்க⁴புரக்க²தோ;

    ‘‘Tadā vipassī bhagavā, bhikkhusaṅghapurakkhato;

    ஓபா⁴ஸெந்தோ தி³ஸா ஸப்³பா³, ஆக³ச்ச²தி நராஸபோ⁴.

    Obhāsento disā sabbā, āgacchati narāsabho.

    69.

    69.

    ‘‘ஆஸனங் பஞ்ஞபெத்வான, நிமந்தெத்வா மஹாமுனிங்;

    ‘‘Āsanaṃ paññapetvāna, nimantetvā mahāmuniṃ;

    ஸந்த²ரித்வான தங் புப்ப²ங், அபி⁴னேஸிங் ஸகங் க⁴ரங்.

    Santharitvāna taṃ pupphaṃ, abhinesiṃ sakaṃ gharaṃ.

    70.

    70.

    ‘‘யங் மே அத்தி² ஸகே கே³ஹே, ஆமிஸங் பச்சுபட்டி²தங்;

    ‘‘Yaṃ me atthi sake gehe, āmisaṃ paccupaṭṭhitaṃ;

    தாஹங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ பாதா³ஸிங், பஸன்னோ ஸேஹி பாணிபி⁴.

    Tāhaṃ buddhassa pādāsiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.

    71.

    71.

    ‘‘பு⁴த்தாவிங் காலமஞ்ஞாய, புப்ப²ஹத்த²மதா³ஸஹங்;

    ‘‘Bhuttāviṃ kālamaññāya, pupphahatthamadāsahaṃ;

    அனுமோதி³த்வான ஸப்³ப³ஞ்ஞூ, பக்காமி உத்தராமுகோ².

    Anumoditvāna sabbaññū, pakkāmi uttarāmukho.

    72.

    72.

    ‘‘ஏகனவுதிதோ கப்பே, யங் புப்ப²மத³தி³ங் ததா³;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamadadiṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, புப்ப²தா³னஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphadānassidaṃ phalaṃ.

    73.

    73.

    ‘‘அனந்தரங் இதோ கப்பே, ராஜாஹுங் வரத³ஸ்ஸனோ;

    ‘‘Anantaraṃ ito kappe, rājāhuṃ varadassano;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னோ, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    74.

    74.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா குஸுமாஸனியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kusumāsaniyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    குஸுமாஸனியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ச²ட்ட²ங்.

    Kusumāsaniyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 6. குஸுமாஸனியத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 6. Kusumāsaniyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact