Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    9. குடிகாஸுத்தங்

    9. Kuṭikāsuttaṃ

    19.

    19.

    ‘‘கச்சி தே குடிகா நத்தி², கச்சி நத்தி² குலாவகா;

    ‘‘Kacci te kuṭikā natthi, kacci natthi kulāvakā;

    கச்சி ஸந்தானகா நத்தி², கச்சி முத்தோஸி ப³ந்த⁴னா’’தி.

    Kacci santānakā natthi, kacci muttosi bandhanā’’ti.

    ‘‘தக்³க⁴ மே குடிகா நத்தி², தக்³க⁴ நத்தி² குலாவகா;

    ‘‘Taggha me kuṭikā natthi, taggha natthi kulāvakā;

    தக்³க⁴ ஸந்தானகா நத்தி², தக்³க⁴ முத்தொம்ஹி ப³ந்த⁴னா’’தி.

    Taggha santānakā natthi, taggha muttomhi bandhanā’’ti.

    ‘‘கிந்தாஹங் குடிகங் ப்³ரூமி, கிங் தே ப்³ரூமி குலாவகங்;

    ‘‘Kintāhaṃ kuṭikaṃ brūmi, kiṃ te brūmi kulāvakaṃ;

    கிங் தே ஸந்தானகங் ப்³ரூமி, கிந்தாஹங் ப்³ரூமி ப³ந்த⁴ன’’ந்தி.

    Kiṃ te santānakaṃ brūmi, kintāhaṃ brūmi bandhana’’nti.

    ‘‘மாதரங் குடிகங் ப்³ரூஸி, ப⁴ரியங் ப்³ரூஸி குலாவகங்;

    ‘‘Mātaraṃ kuṭikaṃ brūsi, bhariyaṃ brūsi kulāvakaṃ;

    புத்தே ஸந்தானகே ப்³ரூஸி, தண்ஹங் மே ப்³ரூஸி ப³ந்த⁴ன’’ந்தி.

    Putte santānake brūsi, taṇhaṃ me brūsi bandhana’’nti.

    ‘‘ஸாஹு தே குடிகா நத்தி², ஸாஹு நத்தி² குலாவகா;

    ‘‘Sāhu te kuṭikā natthi, sāhu natthi kulāvakā;

    ஸாஹு ஸந்தானகா நத்தி², ஸாஹு முத்தோஸி ப³ந்த⁴னா’’தி.

    Sāhu santānakā natthi, sāhu muttosi bandhanā’’ti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 9. குடிகாஸுத்தவண்ணனா • 9. Kuṭikāsuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 9. குடிகாஸுத்தவண்ணனா • 9. Kuṭikāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact