Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    10. லோகஸுத்தவண்ணனா

    10. Lokasuttavaṇṇanā

    70. த³ஸமே கிஸ்மிங் லோகோ ஸமுப்பன்னோதி கிஸ்மிங் உப்பன்னே லோகோ உப்பன்னோதி புச்ச²தி. ச²ஸூதி ச²ஸு அஜ்ஜ²த்திகேஸு ஆயதனேஸு உப்பன்னேஸு உப்பன்னோதி வுச்சதி. ச²ஸு குப்³ப³தீதி தேஸுயேவ ச²ஸு ஸந்த²வங் கரோதி. உபாதா³யாதி தானியேவ ச உபாதா³ய ஆக³ம்ம படிச்ச பவத்ததி. விஹஞ்ஞதீதி தேஸுயேவ ச²ஸு விஹஞ்ஞதி பீளியதி. இதி அஜ்ஜ²த்திகாயதனவஸேன அயங் பஞ்ஹோ ஆக³தோ, அஜ்ஜ²த்திகபா³ஹிரானங் பன வஸேன ஆஹரிதுங் வட்டதி. ச²ஸு ஹி அஜ்ஜ²த்திகாயதனேஸு உப்பன்னேஸு அயங் உப்பன்னோ நாம ஹோதி, ச²ஸு பா³ஹிரேஸு ஸந்த²வங் கரோதி, ச²ன்னங் அஜ்ஜ²த்திகானங் உபாதா³ய ச²ஸு பா³ஹிரேஸு விஹஞ்ஞதீதி. த³ஸமங்.

    70. Dasame kismiṃ loko samuppannoti kismiṃ uppanne loko uppannoti pucchati. Chasūti chasu ajjhattikesu āyatanesu uppannesu uppannoti vuccati. Chasu kubbatīti tesuyeva chasu santhavaṃ karoti. Upādāyāti tāniyeva ca upādāya āgamma paṭicca pavattati. Vihaññatīti tesuyeva chasu vihaññati pīḷiyati. Iti ajjhattikāyatanavasena ayaṃ pañho āgato, ajjhattikabāhirānaṃ pana vasena āharituṃ vaṭṭati. Chasu hi ajjhattikāyatanesu uppannesu ayaṃ uppanno nāma hoti, chasu bāhiresu santhavaṃ karoti, channaṃ ajjhattikānaṃ upādāya chasu bāhiresu vihaññatīti. Dasamaṃ.

    அத்³த⁴வக்³கோ³ ஸத்தமோ.

    Addhavaggo sattamo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 10. லோகஸுத்தங் • 10. Lokasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 10. லோகஸுத்தவண்ணனா • 10. Lokasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact