Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā

    7. மஹாபேஸகாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    7. Mahāpesakārasikkhāpadavaṇṇanā

    642. ஸத்தமே ‘‘கிஞ்சிமத்தங் அனுபத³ஜ்ஜெய்யா’’தி இத³ங் பயோக³பே⁴த³த³ஸ்ஸனங், தா³னங் பனெத்த² அங்க³ங் ந ஹோதி. தேனேவ தஸ்ஸ விப⁴ங்கே³ ‘‘அந்தமஸோ த⁴ம்மம்பி ப⁴ணதீ’’தி வுத்தங். ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ. அஞ்ஞாதகஅப்பவாரிதானங் தந்தவாயே உபஸங்கமித்வா விகப்பமாபஜ்ஜனதா, சீவரஸ்ஸ அத்துத்³தே³ஸிகதா, தஸ்ஸ வசனேன ஸுத்தவட்³ட⁴னங், சீவரபடிலாபோ⁴தி இமானெத்த² சத்தாரி அங்கா³னி.

    642. Sattame ‘‘kiñcimattaṃ anupadajjeyyā’’ti idaṃ payogabhedadassanaṃ, dānaṃ panettha aṅgaṃ na hoti. Teneva tassa vibhaṅge ‘‘antamaso dhammampi bhaṇatī’’ti vuttaṃ. Sesamettha uttānameva. Aññātakaappavāritānaṃ tantavāye upasaṅkamitvā vikappamāpajjanatā, cīvarassa attuddesikatā, tassa vacanena suttavaḍḍhanaṃ, cīvarapaṭilābhoti imānettha cattāri aṅgāni.

    மஹாபேஸகாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Mahāpesakārasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 7. மஹாபேஸகாரஸிக்கா²பத³ங் • 7. Mahāpesakārasikkhāpadaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 7. மஹாபேஸகாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 7. Mahāpesakārasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 7. மஹாபேஸகாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 7. Mahāpesakārasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 7. மஹாபேஸகாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 7. Mahāpesakārasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact