Library / Tipiṭaka / திபிடக (Tipiṭaka)

    மஜ்ஜி²மனிகாய (அட்ட²கதா²) • Majjhimanikāya (aṭṭhakathā)

    மூலபண்ணாஸ-அட்ட²கதா² • Mūlapaṇṇāsa-aṭṭhakathā

    1. மூலபரியாயவக்³கோ³ • 1. Mūlapariyāyavaggo

    1. மூலபரியாயஸுத்தவண்ணனா • 1. Mūlapariyāyasuttavaṇṇanā

    2. ஸப்³பா³ஸவஸுத்தவண்ணனா • 2. Sabbāsavasuttavaṇṇanā

    3. த⁴ம்மதா³யாத³ஸுத்தவண்ணனா • 3. Dhammadāyādasuttavaṇṇanā

    4. ப⁴யபே⁴ரவஸுத்தவண்ணனா • 4. Bhayabheravasuttavaṇṇanā

    5. அனங்க³ணஸுத்தவண்ணனா • 5. Anaṅgaṇasuttavaṇṇanā

    6. ஆகங்கெ²ய்யஸுத்தவண்ணனா • 6. Ākaṅkheyyasuttavaṇṇanā

    7. வத்த²ஸுத்தவண்ணனா • 7. Vatthasuttavaṇṇanā

    8. ஸல்லேக²ஸுத்தவண்ணனா • 8. Sallekhasuttavaṇṇanā

    9. ஸம்மாதி³ட்டி²ஸுத்தவண்ணனா • 9. Sammādiṭṭhisuttavaṇṇanā

    10. ஸதிபட்டா²னஸுத்தவண்ணனா • 10. Satipaṭṭhānasuttavaṇṇanā

    2. ஸீஹனாத³வக்³கோ³ • 2. Sīhanādavaggo

    1. சூளஸீஹனாத³ஸுத்தவண்ணனா • 1. Cūḷasīhanādasuttavaṇṇanā

    2. மஹாஸீஹனாத³ஸுத்தவண்ணனா • 2. Mahāsīhanādasuttavaṇṇanā

    3. மஹாது³க்க²க்க²ந்த⁴ஸுத்தவண்ணனா • 3. Mahādukkhakkhandhasuttavaṇṇanā

    4. சூளது³க்க²க்க²ந்த⁴ஸுத்தவண்ணனா • 4. Cūḷadukkhakkhandhasuttavaṇṇanā

    5. அனுமானஸுத்தவண்ணனா • 5. Anumānasuttavaṇṇanā

    6. சேதோகி²லஸுத்தவண்ணனா • 6. Cetokhilasuttavaṇṇanā

    7. வனபத்த²பரியாயஸுத்தவண்ணனா • 7. Vanapatthapariyāyasuttavaṇṇanā

    8. மது⁴பிண்டி³கஸுத்தவண்ணனா • 8. Madhupiṇḍikasuttavaṇṇanā

    9. த்³வேதா⁴விதக்கஸுத்தவண்ணனா • 9. Dvedhāvitakkasuttavaṇṇanā

    10. விதக்கஸண்டா²னஸுத்தவண்ணனா • 10. Vitakkasaṇṭhānasuttavaṇṇanā

    மூலபண்ணாஸ-அட்ட²கதா² • Mūlapaṇṇāsa-aṭṭhakathā

    3. ஓபம்மவக்³கோ³ • 3. Opammavaggo

    1. ககசூபமஸுத்தவண்ணனா • 1. Kakacūpamasuttavaṇṇanā

    2. அலக³த்³தூ³பமஸுத்தவண்ணனா • 2. Alagaddūpamasuttavaṇṇanā

    3. வம்மிகஸுத்தவண்ணனா • 3. Vammikasuttavaṇṇanā

    4. ரத²வினீதஸுத்தவண்ணனா • 4. Rathavinītasuttavaṇṇanā

    5. நிவாபஸுத்தவண்ணனா • 5. Nivāpasuttavaṇṇanā

    6. பாஸராஸிஸுத்தவண்ணனா • 6. Pāsarāsisuttavaṇṇanā

    7. சூளஹத்தி²பதோ³பமஸுத்தவண்ணனா • 7. Cūḷahatthipadopamasuttavaṇṇanā

    8. மஹாஹத்தி²பதோ³பமஸுத்தவண்ணனா • 8. Mahāhatthipadopamasuttavaṇṇanā

    9. மஹாஸாரோபமஸுத்தவண்ணனா • 9. Mahāsāropamasuttavaṇṇanā

    10. சூளஸாரோபமஸுத்தவண்ணனா • 10. Cūḷasāropamasuttavaṇṇanā

    4. மஹாயமகவக்³கோ³ • 4. Mahāyamakavaggo

    1. சூளகோ³ஸிங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 1. Cūḷagosiṅgasuttavaṇṇanā

    2. மஹாகோ³ஸிங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 2. Mahāgosiṅgasuttavaṇṇanā

    3. மஹாகோ³பாலகஸுத்தவண்ணனா • 3. Mahāgopālakasuttavaṇṇanā

    4. சூளகோ³பாலகஸுத்தவண்ணனா • 4. Cūḷagopālakasuttavaṇṇanā

    5. சூளஸச்சகஸுத்தவண்ணனா • 5. Cūḷasaccakasuttavaṇṇanā

    6. மஹாஸச்சகஸுதவண்ணனா • 6. Mahāsaccakasutavaṇṇanā

    7. சூளதண்ஹாஸங்க²யஸுத்தவண்ணனா • 7. Cūḷataṇhāsaṅkhayasuttavaṇṇanā

    8. மஹாதண்ஹாஸங்க²யஸுத்தவண்ணனா • 8. Mahātaṇhāsaṅkhayasuttavaṇṇanā

    9. மஹாஅஸ்ஸபுரஸுத்தவண்ணனா • 9. Mahāassapurasuttavaṇṇanā

    10. சூளஅஸ்ஸபுரஸுத்தவண்ணனா • 10. Cūḷaassapurasuttavaṇṇanā

    5. சூளயமகவக்³கோ³ • 5. Cūḷayamakavaggo

    1. ஸாலெய்யகஸுத்தவண்ணனா • 1. Sāleyyakasuttavaṇṇanā

    2. வேரஞ்ஜகஸுத்தவண்ணனா • 2. Verañjakasuttavaṇṇanā

    3. மஹாவேத³ல்லஸுத்தவண்ணனா • 3. Mahāvedallasuttavaṇṇanā

    4. சூளவேத³ல்லஸுத்தவண்ணனா • 4. Cūḷavedallasuttavaṇṇanā

    5. சூளத⁴ம்மஸமாதா³னஸுத்தவண்ணனா • 5. Cūḷadhammasamādānasuttavaṇṇanā

    6. மஹாத⁴ம்மஸமாதா³னஸுத்தவண்ணனா • 6. Mahādhammasamādānasuttavaṇṇanā

    7. வீமங்ஸகஸுத்தவண்ணனா • 7. Vīmaṃsakasuttavaṇṇanā

    8. கோஸம்பி³யஸுத்தவண்ணனா • 8. Kosambiyasuttavaṇṇanā

    9. ப்³ரஹ்மனிமந்தனிகஸுத்தவண்ணனா • 9. Brahmanimantanikasuttavaṇṇanā

    10. மாரதஜ்ஜனீயஸுத்தவண்ணனா • 10. Māratajjanīyasuttavaṇṇanā

    மஜ்ஜி²மபண்ணாஸ-அட்ட²கதா² • Majjhimapaṇṇāsa-aṭṭhakathā

    1. க³ஹபதிவக்³கோ³ • 1. Gahapativaggo

    1. கந்த³ரகஸுத்தவண்ணனா • 1. Kandarakasuttavaṇṇanā

    2. அட்ட²கனாக³ரஸுத்தவண்ணனா • 2. Aṭṭhakanāgarasuttavaṇṇanā

    3. ஸேக²ஸுத்தவண்ணனா • 3. Sekhasuttavaṇṇanā

    4. போதலியஸுத்தவண்ணனா • 4. Potaliyasuttavaṇṇanā

    5. ஜீவகஸுத்தவண்ணனா • 5. Jīvakasuttavaṇṇanā

    6. உபாலிஸுத்தவண்ணனா • 6. Upālisuttavaṇṇanā

    7. குக்குரவதிகஸுத்தவண்ணனா • 7. Kukkuravatikasuttavaṇṇanā

    8. அப⁴யராஜகுமாரஸுத்தவண்ணனா • 8. Abhayarājakumārasuttavaṇṇanā

    9. ப³ஹுவேத³னீயஸுத்தவண்ணனா • 9. Bahuvedanīyasuttavaṇṇanā

    10. அபண்ணகஸுத்தவண்ணனா • 10. Apaṇṇakasuttavaṇṇanā

    2. பி⁴க்கு²வக்³கோ³ • 2. Bhikkhuvaggo

    1. அம்ப³லட்டி²கராஹுலோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 1. Ambalaṭṭhikarāhulovādasuttavaṇṇanā

    2. மஹாராஹுலோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 2. Mahārāhulovādasuttavaṇṇanā

    3. சூளமாலுக்யஸுத்தவண்ணனா • 3. Cūḷamālukyasuttavaṇṇanā

    4. மஹாமாலுக்யஸுத்தவண்ணனா • 4. Mahāmālukyasuttavaṇṇanā

    5. ப⁴த்³தா³லிஸுத்தவண்ணனா • 5. Bhaddālisuttavaṇṇanā

    6. லடுகிகோபமஸுத்தவண்ணனா • 6. Laṭukikopamasuttavaṇṇanā

    7. சாதுமஸுத்தவண்ணனா • 7. Cātumasuttavaṇṇanā

    8. நளகபானஸுத்தவண்ணனா • 8. Naḷakapānasuttavaṇṇanā

    9. கோ³லியானிஸுத்தவண்ணனா • 9. Goliyānisuttavaṇṇanā

    10. கீடாகி³ரிஸுத்தவண்ணனா • 10. Kīṭāgirisuttavaṇṇanā

    3. பரிப்³பா³ஜகவக்³கோ³ • 3. Paribbājakavaggo

    1. தேவிஜ்ஜவச்ச²ஸுத்தவண்ணனா • 1. Tevijjavacchasuttavaṇṇanā

    2. அக்³கி³வச்ச²ஸுத்தவண்ணனா • 2. Aggivacchasuttavaṇṇanā

    3. மஹாவச்ச²ஸுத்தவண்ணனா • 3. Mahāvacchasuttavaṇṇanā

    4. தீ³க⁴னக²ஸுத்தவண்ணனா • 4. Dīghanakhasuttavaṇṇanā

    5. மாக³ண்டி³யஸுத்தவண்ணனா • 5. Māgaṇḍiyasuttavaṇṇanā

    6. ஸந்த³கஸுத்தவண்ணனா • 6. Sandakasuttavaṇṇanā

    7. மஹாஸகுலுதா³யிஸுத்தவண்ணனா • 7. Mahāsakuludāyisuttavaṇṇanā

    8. ஸமணமுண்டி³கஸுத்தவண்ணனா • 8. Samaṇamuṇḍikasuttavaṇṇanā

    9. சூளஸகுலுதா³யிஸுத்தவண்ணனா • 9. Cūḷasakuludāyisuttavaṇṇanā

    10. வேக²னஸஸுத்தவண்ணனா • 10. Vekhanasasuttavaṇṇanā

    4. ராஜவக்³கோ³ • 4. Rājavaggo

    1. க⁴டிகாரஸுத்தவண்ணனா • 1. Ghaṭikārasuttavaṇṇanā

    2. ரட்ட²பாலஸுத்தவண்ணனா • 2. Raṭṭhapālasuttavaṇṇanā

    3. மக⁴தே³வஸுத்தவண்ணனா • 3. Maghadevasuttavaṇṇanā

    4. மது⁴ரஸுத்தவண்ணனா • 4. Madhurasuttavaṇṇanā

    5. போ³தி⁴ராஜகுமாரஸுத்தவண்ணனா • 5. Bodhirājakumārasuttavaṇṇanā

    6. அங்கு³லிமாலஸுத்தவண்ணனா • 6. Aṅgulimālasuttavaṇṇanā

    7. பியஜாதிகஸுத்தவண்ணனா • 7. Piyajātikasuttavaṇṇanā

    8. பா³ஹிதிகஸுத்தவண்ணனா • 8. Bāhitikasuttavaṇṇanā

    9. த⁴ம்மசேதியஸுத்தவண்ணனா • 9. Dhammacetiyasuttavaṇṇanā

    10. கண்ணகத்த²லஸுத்தவண்ணனா • 10. Kaṇṇakatthalasuttavaṇṇanā

    5. ப்³ராஹ்மணவக்³கோ³ • 5. Brāhmaṇavaggo

    1. ப்³ரஹ்மாயுஸுத்தவண்ணனா • 1. Brahmāyusuttavaṇṇanā

    2. ஸேலஸுத்தவண்ணனா • 2. Selasuttavaṇṇanā

    3. அஸ்ஸலாயனஸுத்தவண்ணனா • 3. Assalāyanasuttavaṇṇanā

    4. கோ⁴டமுக²ஸுத்தவண்ணனா • 4. Ghoṭamukhasuttavaṇṇanā

    5. சங்கீஸுத்தவண்ணனா • 5. Caṅkīsuttavaṇṇanā

    6. ஏஸுகாரீஸுத்தவண்ணனா • 6. Esukārīsuttavaṇṇanā

    7. த⁴னஞ்ஜானிஸுத்தவண்ணனா • 7. Dhanañjānisuttavaṇṇanā

    8. வாஸெட்ட²ஸுத்தவண்ணனா • 8. Vāseṭṭhasuttavaṇṇanā

    9. ஸுப⁴ஸுத்தவண்ணனா • 9. Subhasuttavaṇṇanā

    10. ஸங்கா³ரவஸுத்தவண்ணனா • 10. Saṅgāravasuttavaṇṇanā

    உபரிபண்ணாஸ-அட்ட²கதா² • Uparipaṇṇāsa-aṭṭhakathā

    1. தே³வத³ஹவக்³கோ³ • 1. Devadahavaggo

    1. தே³வத³ஹஸுத்தவண்ணனா • 1. Devadahasuttavaṇṇanā

    2. பஞ்சத்தயஸுத்தவண்ணனா • 2. Pañcattayasuttavaṇṇanā

    3. கிந்திஸுத்தவண்ணனா • 3. Kintisuttavaṇṇanā

    4. ஸாமகா³மஸுத்தவண்ணனா • 4. Sāmagāmasuttavaṇṇanā

    5. ஸுனக்க²த்தஸுத்தவண்ணனா • 5. Sunakkhattasuttavaṇṇanā

    6. ஆனேஞ்ஜஸப்பாயஸுத்தவண்ணனா • 6. Āneñjasappāyasuttavaṇṇanā

    7. க³ணகமொக்³க³ல்லானஸுத்தவண்ணனா • 7. Gaṇakamoggallānasuttavaṇṇanā

    8. கோ³பகமொக்³க³ல்லானஸுத்தவண்ணனா • 8. Gopakamoggallānasuttavaṇṇanā

    9. மஹாபுண்ணமஸுத்தவண்ணனா • 9. Mahāpuṇṇamasuttavaṇṇanā

    10. சூளபுண்ணமஸுத்தவண்ணனா • 10. Cūḷapuṇṇamasuttavaṇṇanā

    2. அனுபத³வக்³கோ³ • 2. Anupadavaggo

    1. அனுபத³ஸுத்தவண்ணனா • 1. Anupadasuttavaṇṇanā

    2. ச²ப்³பி³ஸோத⁴னஸுத்தவண்ணனா • 2. Chabbisodhanasuttavaṇṇanā

    3. ஸப்புரிஸத⁴ம்மஸுத்தவண்ணனா • 3. Sappurisadhammasuttavaṇṇanā

    4. ஸேவிதப்³பா³ஸேவிதப்³ப³ஸுத்தவண்ணனா • 4. Sevitabbāsevitabbasuttavaṇṇanā

    5. ப³ஹுதா⁴துகஸுத்தவண்ணனா • 5. Bahudhātukasuttavaṇṇanā

    6. இஸிகி³லிஸுத்தவண்ணனா • 6. Isigilisuttavaṇṇanā

    7. மஹாசத்தாரீஸகஸுத்தவண்ணனா • 7. Mahācattārīsakasuttavaṇṇanā

    8. ஆனாபானஸ்ஸதிஸுத்தவண்ணனா • 8. Ānāpānassatisuttavaṇṇanā

    9. காயக³தாஸதிஸுத்தவண்ணனா • 9. Kāyagatāsatisuttavaṇṇanā

    10. ஸங்கா²ருபபத்திஸுத்தவண்ணனா • 10. Saṅkhārupapattisuttavaṇṇanā

    3. ஸுஞ்ஞதவக்³கோ³ • 3. Suññatavaggo

    1. சூளஸுஞ்ஞதஸுத்தவண்ணனா • 1. Cūḷasuññatasuttavaṇṇanā

    2. மஹாஸுஞ்ஞதஸுத்தவண்ணனா • 2. Mahāsuññatasuttavaṇṇanā

    3. அச்ச²ரியஅப்³பு⁴தஸுத்தவண்ணனா • 3. Acchariyaabbhutasuttavaṇṇanā

    4. பா³குலஸுத்தவண்ணனா • 4. Bākulasuttavaṇṇanā

    5. த³ந்தபூ⁴மிஸுத்தவண்ணனா • 5. Dantabhūmisuttavaṇṇanā

    6. பூ⁴மிஜஸுத்தவண்ணனா • 6. Bhūmijasuttavaṇṇanā

    7. அனுருத்³த⁴ஸுத்தவண்ணனா • 7. Anuruddhasuttavaṇṇanā

    8. உபக்கிலேஸஸுத்தவண்ணனா • 8. Upakkilesasuttavaṇṇanā

    9. பா³லபண்டி³தஸுத்தவண்ணனா • 9. Bālapaṇḍitasuttavaṇṇanā

    10. தே³வதூ³தஸுத்தவண்ணனா • 10. Devadūtasuttavaṇṇanā

    4. விப⁴ங்க³வக்³கோ³ • 4. Vibhaṅgavaggo

    1. ப⁴த்³தே³கரத்தஸுத்தவண்ணனா • 1. Bhaddekarattasuttavaṇṇanā

    2. ஆனந்த³ப⁴த்³தே³கரத்தஸுத்தவண்ணனா • 2. Ānandabhaddekarattasuttavaṇṇanā

    3. மஹாகச்சானப⁴த்³தே³கரத்தஸுத்தவண்ணனா • 3. Mahākaccānabhaddekarattasuttavaṇṇanā

    4. லோமஸகங்கி³யப⁴த்³தே³கரத்தஸுத்தவண்ணனா • 4. Lomasakaṅgiyabhaddekarattasuttavaṇṇanā

    5. சூளகம்மவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 5. Cūḷakammavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    6. மஹாகம்மவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 6. Mahākammavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    7. ஸளாயதனவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 7. Saḷāyatanavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    8. உத்³தே³ஸவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 8. Uddesavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    9. அரணவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 9. Araṇavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    10. தா⁴துவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 10. Dhātuvibhaṅgasuttavaṇṇanā

    11. ஸச்சவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 11. Saccavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    12. த³க்கி²ணாவிப⁴ங்க³ஸுத்தவண்ணனா • 12. Dakkhiṇāvibhaṅgasuttavaṇṇanā

    5. ஸளாயதனவக்³கோ³ • 5. Saḷāyatanavaggo

    1. அனாத²பிண்டி³கோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 1. Anāthapiṇḍikovādasuttavaṇṇanā

    2. ச²ன்னோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 2. Channovādasuttavaṇṇanā

    3. புண்ணோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 3. Puṇṇovādasuttavaṇṇanā

    4. நந்த³கோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 4. Nandakovādasuttavaṇṇanā

    5. ராஹுலோவாத³ஸுத்தவண்ணனா • 5. Rāhulovādasuttavaṇṇanā

    6. ச²ச²க்கஸுத்தவண்ணனா • 6. Chachakkasuttavaṇṇanā

    7. மஹாஸளாயதனிகஸுத்தவண்ணனா • 7. Mahāsaḷāyatanikasuttavaṇṇanā

    8. நக³ரவிந்தெ³ய்யஸுத்தவண்ணனா • 8. Nagaravindeyyasuttavaṇṇanā

    9. பிண்ட³பாதபாரிஸுத்³தி⁴ஸுத்தவண்ணனா • 9. Piṇḍapātapārisuddhisuttavaṇṇanā

    10. இந்த்³ரியபா⁴வனாஸுத்தவண்ணனா • 10. Indriyabhāvanāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact