Mapamond

    Mamiferele australiene se îndreaptă spre dispariţie

    Australia a pierdut în ultimii 200 de ani una din zece specii native de mamifere, cea mai ridicată rată de pierdere din lume în această perioadă de timp.



    Diavolul tasmanian, una dintre speciile ameninţate.


    Un nou studiu pe mamiferele native din Australia arată că amploarea problemei este mai gravă decât s-a anticipat. Declinul se datorează în principal prădatorilor introduşi din Europa, pisica sălbatică şi vulpea roşie. Se estimează că pe continent trăiesc între 15 şi 23 de milioane de pisici sălbatice. Incendiile pe scară largă au avut şi ele un impact semnificativ.

    Din 1788, 11% din cele 273 de specii de mamiferele indigene care trăiesc pe uscat au dispărut, 21% sunt ameninţate cu dispariţia şi 15% sunt aproape de ameninţare. Mamifere marine sunt într-o situaţie mai bună.

    Un număr de 56 de specii de mamifere terestre din Australia sunt acum ameninţate, indicând că rata extrem de mare de pierdere a biodiversităţii va continua dacă nu sunt făcute schimbări substanţiale.

    Amploarea problemei a fost, în mare măsură, necunoscută până de curând deoarece o mare parte a pierderii vizează specii mici, nocturne, timide, pe care puţini australieni le cunosc. În timp şi specii reprezentative cum ar fi urşii koala vor ajunge la declin.

    Cercetătorii avertizează că australienii trebuie să reconsidere felul în care trăiesc pe uscat pentru a stopa pierderea resurselor naturale.

    3 MARTIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Neurochirurgi, antropologi şi arheologi lucrează pentru a recrea tehnicile chirurgicale ale anticilor, după ce au constatat că o operaţie pe creier, veche de 2300 ani efectuată în Siberia, a avut succes.
    Una dintre cele mai mari catastrofe cosmice din istoria sistemului nostru solar a lăsat urme în Suedia. Craterele studiate în centrul Suediei arată că doi asteroizi gemeni au lovit Pământul în urmă cu 458 milioane ani.
    Institutul Niels Bohr a realizat un nou studiu concluzionând că există riscul ca mările din jurul Scandinaviei, Angliei, Olandei şi nordului Germaniei să crească cu 1,6 metri în acest secol, mult mai mult decât media globală.
    Antarctica a fost acoperită cu întinse păduri în Triasic, distruse probabil de inundaţii catastrofale.
    Posibilităţile "plauzibile" ale existenţei tigrului tasmanian in nordul provinciei australiene Queensland au determinat oamenii de ştiinţă să înceapă o căutare a speciei despre care se credea că a dispărut cu mai mult de 80 de ani în urmă.
    O pădure veche de mii de ani a fost descoperită de scufundătorii de la Sea Search sub apele mării, în largul coastelor din Norfolk, Marea Britanie.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact