Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    9. மானகாமஸுத்தங்

    9. Mānakāmasuttaṃ

    9. ஸாவத்தி²னிதா³னங். ஏகமந்தங் டி²தா கோ² ஸா தே³வதா ப⁴க³வதோ ஸந்திகே இமங் கா³த²ங் அபா⁴ஸி –

    9. Sāvatthinidānaṃ. Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘ந மானகாமஸ்ஸ த³மோ இத⁴த்தி²,

    ‘‘Na mānakāmassa damo idhatthi,

    ந மோனமத்தி² அஸமாஹிதஸ்ஸ;

    Na monamatthi asamāhitassa;

    ஏகோ அரஞ்ஞே விஹரங் பமத்தோ,

    Eko araññe viharaṃ pamatto,

    ந மச்சுதெ⁴ய்யஸ்ஸ தரெய்ய பார’’ந்தி.

    Na maccudheyyassa tareyya pāra’’nti.

    ‘‘மானங் பஹாய ஸுஸமாஹிதத்தோ,

    ‘‘Mānaṃ pahāya susamāhitatto,

    ஸுசேதஸோ ஸப்³ப³தி⁴ விப்பமுத்தோ;

    Sucetaso sabbadhi vippamutto;

    ஏகோ அரஞ்ஞே விஹரங் அப்பமத்தோ,

    Eko araññe viharaṃ appamatto,

    ஸ மச்சுதெ⁴ய்யஸ்ஸ தரெய்ய பார’’ந்தி.

    Sa maccudheyyassa tareyya pāra’’nti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 9. மானகாமஸுத்தவண்ணனா • 9. Mānakāmasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 9. மானகாமஸுத்தவண்ணனா • 9. Mānakāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact